BIĆE LAKŠE DA SE PROĐE TEHNIČKI PREGLED Policija izdala nove instrukcije: Zbog ovih stvari neće moći da vas vrate
Alo/ Rajko Ristić

Dosta je bahatosti servisa koji obavljaju tehničke preglede, poručili su iz MUP Srbije, najavljujući da će kažnjavati, pa čak i zatvarati one koji zbog sitnih nedostataka maltretiraju vozače.

Uz to, policija je predočila poveću listu falinki zbog kojih ne smeju da vas vrate sa tehničkog. Naravno, u servisu treba da upozore vozače da na njihovom vozilu postoji sitniji nedostatak, međutim, to je sve što treba da urade.

Obavezno vraćaju

- Neispravan upravljački i kočioni sistem

- Neispravan svetlosno-signalizacioni sistem

- Korozija

- Razbijena stakla

Ovo je, u najkraćem, epilog velike zbrke koja se digla oko tehničkih pregleda, čija je i cena skočila 20-30 odsto, pa je sada teško proći ispod 5.000-6.000 dinara.

Novi pravilnik i šifrarnik nedostataka umesto da razreše sve dileme uneli su nove nedoumice. Ipak, čini se da je najnovijim tumačenjem MUP izašao u susret ogorčenim vozačima. Jedan od njih, Dimitrije Alilović iz Beograda, kaže da je proveo pet sati ispred servisa i u njemu da bi prošao tehnički pregled.

Alo/ Rajko Ristić

 

- Ne bunim se što se sad sve snima i što više ne važi ono lako ćemo kad dovezemo kola na tehnički. Ali, mene su zbog dve ogrebotine vratili, pa sam morao kod majstora da to rešim i onda nazad u servis na tehnički. Istovremeno, mog komšiju, čija su kola u mnogo lošijem stanju, glat su pustili u drugom servisu. Pa dajte ljudi, ujednačite kriterijume - priča za Alo! Dimitrije.

Nebojša Arsov, načelnik Saobraćajne policije, potvrdio je da će MUP poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da obavljaju tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kod kontrolora tehničkog pregleda. 

Ne smeju da vrate

- Nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana

- Nedostatak kapica na ventilima guma

- Ogrebotine ili manja ulegnuća

- Nedostatak bočne lajsne

- Različite boje presvlaka za sedišta

- Naprslina stakla

Komentari (2)

Loading
Veljko

25.07.2021 08:38

Očigledan diletantizam kod nadležnih, kao babe na pijaci, ajd ovako, ajd onako.

sasa

25.07.2021 09:12

u Požarevcu 8000 dinara pregled.Dolazimo u Bg da radimo isplati se