"POP MI JE OTEO KUĆU A ONDA SE POZIVAO NA BOGA" Drenka Došen Popović tvrdi da je sveštenik Boban Petrović ostavio bez krova nad glavom!
Alo

U ispovesti za „Alo!“, Drenka kaže da su ugovor o poklonu potpisali 21. oktobra 2015. uz uslov da joj se otac Boban nađe ako padne u krevet, ali je on pogazio dogovor i drsko joj poručio: „Šta hoćeš? Od boga si dobila, bogu si i dala!“ 

Alo

 

JA SAM GAZDA!

- U Nemačkoj sam provela 46 godina, kao zamenik šefa u špediciji. Prvo sam sa bivšim mužem kupila kuću u Vukovaru, koja je u ratu sravnjena sa zemljom. Posle razvoda sam kupila kuću u Kikindi jer mi je majka tamo sahranjena i mlađi brat sa porodicom živi tamo. Na imanju od 2,9 ari, u ulici Ivana Jakšića 5 bila je stara kuća od 62 kvadrata, koju sam poklonila svešteniku, dok sam sebi u istom dvorištu napravila novu i podnela zahtev za legalizaciju. Međutim, dok sam bila u Nemačkoj, otac Boban je bez mog prisustva i potpisa to preveo na sebe i javio mi: „Ja sam gazda! U kuću može da uđe samo onaj koga ja pustim“! - kaže Drenka i dodaje da je sveštenik pre toga bio jako ljubazan.

- Oca Bobana sam upoznala pre 10 godina u crkvi. Uvek je pitao: „Kako je naša Drenka? Koliko ostajete? Ako vam bilo šta treba, tu sam“, i preporučivao mi majstore. Kada sam odlučila da mu poklonim kuću, znao je da nemam ni muža ni decu. Rekla sam mu da ću mu dati staru kuću, ako će sa ženom i decom tamo da živi i ako će da me prihvate kao deo familije - priča Drenka, koja je na predlog oca Bobana išla kod psihologa da proceni da li kuću poklanja pri zdravoj pameti!

POSLE UGOVORA, DRUGO LICE

- Psiholog je potvrdio da sam zdrava i prava. Međutim, otac Boban je pokazao svoje pravo lice čim smo potpisali ugovor! Tog dana je kao furija ušao kod mene u dvorište, mlatarajući mantijom i govoreći: „Sada se u crkvi priča da imam nešto sa nekom starom babom!“. Nisu me zanimali tračevi, a kasnije sam mu, u nekoliko navrata, poslala pomoć od oko 5.500 evra, kao i 1.300 evra da mi u novoj kući postavi drveni pod, ali je te pare spiskao - navodi naša sagovornica i kaže da se bahatio posle preotimanja njene imovine.

- Pozvao me telefonom i rekao: „Ovo je sada sve moje, više niko nema nikakva prava“. Kada sam tražila objašnjenje kako je to uradio, odbrusio je: „Imam ja prijatelje! Od danas morate da radite onako kako ja kažem, inače znam da budem grub, drzak i bezobrazan!“. Zapanjeno sam pitala ko je taj iz katastra koji je preveo kuću na njega i rekla da ću ga tužiti, na šta je uzvratio „da mi je džabe da pokrećem sudske sporove i da nijedan neću dobiti jer on zna sve ljude u Kikindi“. Posle mi je slao preteće poruke da će preko svog prijatelja advokata da mi ukine invalidsku penziju. Rekla sam mu da prema meni neće moći da bude grub i da ću tražiti raskid ugovora o poklonu, na šta je rekao: „Da ja ne prođem s vama kao s onom babom što mi je poklonila kuću, pa posle povukla poklon!“. Vrhunac je bio kada je na kapiji promenio bravu i nisam mogla da uđem u svoje dvorište, dok mi je na sudu nudio da mi u zamenu za dve kuće i okućnicu kupi apartman u Kikindi - kaže Drenka, koja sveštenika sreće samo u Osnovnom sudu u Kikindi, dok na svoje imanje još ne može ni da priviri.

Drenka: Sve mi je uzurpirao!

 

Drenka Došen Popović tvrdi da je sveštenik napao njenog kuma, a da je ona trpela psihičku torturu kad god je bila u Kikindi.

- Uzurpirao mi je celo imanje. Terasu je proširio govoreći da će od nje napraviti sobu za sina. U dvorištu drži košnice, burad za šljive i jabuke, kazan za rakiju, dok je ispod stepeništa gajio piliće. Jednom je vikao na mene i zvao me u letnju kuhinju da navodno razgovaramo, ali sam se uplašila da hoće da me tuče i nisam otišla. Jednom je nasrnuo na mog kuma, koji ima više od 80 godina. Zgrabio ga je za ruke i bacio ga o zid samo zato što mu je rekao da njegovi majstori hiltonkom prave buku. Kum i dan-danas ima kvrgu na ruci od tog udarca - tvrdi Drenka.    

Alo

 

 

Sveštenik ima odgovor: Traži kuće nazad jer sam ih renovirao!    

Sveštenik Boban Petrović u izjavi za „Alo!“ kaže da mu posle četiri godine agonije po sudovima nimalo nije prijatno kada mu neko pomene Drenku, tvrdeći da ga je dovela u zabludu.

- Nažalost, nisam je dobro procenio! Ona me je 2015. bukvalno molila da mi pokloni obe kuće jer su bile devastirane. Plakala je da u Nemačkoj živi od socijalne pomoći i da nema novca za održavanje. U staroj kući su vrata bila izlupana, utičnice izvađene, cevi popucale, zidovi puni buđi, a nameštaj truo. Kada sam sve kompletno renovirao i uložio silan novac i trud, sada sve traži nazad! Nijednog trenutka nisam posumnjao da ima zadnje namere. Novu kuću koja je bila za nju, niko nije osporio! Kupio sam joj orman, krevet i policu koju je htela. Ugovore smo potpisali kod notara i advokata po zakonu. Imam porodicu i parohiju i odgovoran sam čovek - tvrdi sveštenik i ističe da je spreman da vrati kuće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Једнакост

22.07.2021 08:16

E,pope,pope ti treba da nas vodiš kroz veru i crkvu.Koliko si Božjih zapovesti pogazio.

Na Majke Mi

23.07.2021 09:57

@Једнакост - A kako znate da je njena prica istina ?