NAZIRE SE KRAJ PADAVINAMA? Objavljena je detaljna prognoza za narednih 7 dana: Ponovo nas čeka pakao
Alo/ Ilustracija

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano uz slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti.

Najniža temperatura biće od 12 do 18, najviša od 27 do 30 stepeni, saopštio je RHMZ. Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni vetar, uveče u slabljenju.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano uz slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti. Najniža temperatura biće oko 17, najviša dnevna oko 28 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 29. jula, biće pretežno sunčano.U planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Do subote temperatura bez bitnije promene, zatim u osetnom porastu, a krajem perioda manji pad temperature.

Da li nas tokom leta očekuje još kišnih epizoda, juče je odgovorio meteorolog Goran Mihajlović.

On navodi da je tokom prethodnih dana bilo padavina u celoj zemlji, ali da se po tome najviše ističu područja opština Petrovac na Mlavi i Stara Pazova gde je samo u jedom danu palo 120 litara kiše po metru kvadratnom.

Prosečno je u Srbiji palo od 40 do 60, negde lokalno i do 80 litara po metru kvadratnom.

NAZIRE SE KRAJ PADAVINAMA? Objavljena je detaljna prognoza za narednih 7 dana: Ponovo nas čeka pakao

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

 

Mihajlović navodi da se tokom avgusta očekuje povremena kiša.

- Za vikend se može očekivati porast temperature, a početkom naredne sedmice i preko 35 stepeni Celzijusa - dodaje Mihajlović.

Napominje da ponavljanje scenarija sa katastrofalnim poplavama iz 2014. godine nije realno očekivati. Ukazuje da postoji opasnost od bujičnih poplava u brdsko-planinskim predelima. Tu je mnogo potočića gde se za kratko vreme pri velikim padavinama mogu stvoriti bujice, objašnjava Mihjalović.

Ističe da su u ravničarskim predelima obilne padavine pogodovale poljoprivrednim kulturama, pre svega kukuruzu i suncokretu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading