IVANKA POPOVIĆ OSTAVILA VELIKU MRLJU IZA SEBE Odbor za profesionalnu etiku odbacio žalbu rektorke Univerziteta u Beogradu
Printscreen

Odbor za profesionalnu etiku odbacio je žalbu rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović protiv odluke Naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka kao nedozvoljenu.

Sastav Odbora činili su  prof. dr Vuk Radović, prof. dr Dragana Milić, prof. dr Milanka Điporović Momčilović, dr Mirjana Čomor, Milena Lazarević i Nenad Zarić.

Predsednik Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu Vuk Radović saopštio je da je žalba rektorke Ivanke Popović odbačena kao nedozvoljena.

Sada se očekuju dalje odluke dekana FON-a u pogledu sankcije, a najstroža moguća sankcija za utvrđeno činjenično stanje koje se više ne može menjati je javna osuda.

Takođe, očekuje se da Univerzitet u Beogradu, u najkraćem roku, donese odluku kojom se vraća doktorska disertacija Siniši Malom.

Tako je pravna ujdurma koja je trajala više od sedam godina konačno dobila epilog, a odlazeća rektorka Ivanka Popović ostavila je iza sebe veliku mrlju u radu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
S.

21.07.2021 18:01

A šta bi s plagijatom prof. Danice Popović? Nju je vlastiti, ekonomski, fakultet zbog toga osudio, a rektorka ni mukajet!

Albatros

21.07.2021 19:44

Rektorka mora da snosi posledice zbog brukanja univerziteta,a ne da prodje bez kazne.Ona je bila bruka od rektorke.