CIKLON DONOSI NOVU PROMENU Srpski meteorolog saopštio detaljnu prognozu, temperature će otići u drugu krajnost
Alo/ Ilustracija

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, a u Banatu uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je pojava kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom.

Najniža temperatura od 14 do 20, najviša od 24 do 27 stepeni, saopštio je RHMZ.


Duvaće slab i umeren, severozapadni, na istoku povremeno i jak vetar, krajem dana u slabljenju.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano. Najniža temperatura oko 16, najvisa oko 26 stepeni.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 28. jula, biće pretežno sunčano.

U planinskim predelima ponegde popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Do subote temperatura bez bitnije promene, a zatim u osetnom porastu.

Dugoročna prognoza

Cikon koji nam je u proteklim danima donosio veoma obilne padavine polako odlazi dalje od nas, tako da njegov uticaj prestaje, saopštio je meteorolog Marko Čubrilo.

Tanjug/Jaroslav Pap

 

Sve do petka naš region će se nalaziti pod zapadnom perifeirjom anticiklona preko koje će strujati suv, ali relativno svež vazduh tako da se bez obzira na suvo vreme ne očekuju visoke temperature.

Noćni minimumi će biti čak i dosta niski, posebno u višim predelima, dok će se dnevni maksimumi uglavnom kretati od 23 do 27,a samo na jugu do oko 33 stepena Celzijusa.

- Za vikend centar anticiklona će se izmestiti nad naš deo Evrope, dok će Britaniju i zapadnu Evropu zahvatiti nova ciklonska aktivnost. U toplom sektoru tog ciklona ponovo počinje povlačenje toplog, subtropskog, vazduha tako da će temperature oept biti u porastu i za vikend će na kopnu početi dostizati, a možda i malo prelaziti 30 stepeni Celzijusa, dok će na jugu već biti oko 35 stepeni Celzijusa - objasnio je Čubrilo.

 

 

Od nedelje još toplije i do srede bi maksimumi nad velikom delom središnjih, istočnih i južnih predela ponovo bili ekstremno visoki i trebali bi se kretati od 32 do 37 stepeni Celzijusa, a na jugu Hercegovine i jugu C.Gore i oko 41 stepen Celzijusa.

Oko 28. jula se simulira manje narušavanje anticiklona uz moguće lokalne pljukove i manje osveženje, tako da bi oko 29. jula maksimumi na koplnu uglanvom bili ispod 30 stepeni Celzijusa.

Komentari (0)

Loading