SNAŽNO NEVREME POGODILO BEOGRAD Padaju jaka kiša i grad! RHMZ izdao novo upozorenje, zna se koliko će trajati pljuskovi (FOTO/VIDEO)
Alo/ M. G.

Negde oko 18 časova, u Beograd je počela da pada kiša praćena gradom i grmljavinom. 

U roku od pola sata, velika količina vode pala je u prestonici. Grad koji je pao je bio sitan, poput graška, tako da nije mogao da napravi veću štetu.

U narednih 45 minuta na području Novog Sada i okoline očekuju se obilniji pljuskovi sa grmljavinom, lokalna pojava grada i kratkotrajno jak vetar, saopštio je RHMZ.

Takođe, RHMZ je najavio i nastabilno vreme u narednih sat i po na jugu i zapadu Srbije.

- Na jugoistoku, jugu i zapadu Srbije, kao i u Bačkoj u naredna dva sata nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada. Na teritoriji Beograda kratkotrajan pljusak sa grmljavinom - stoji na sajtu RHMZ.

Upozorenje RHMZ

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod objavio je juče upozorenje na kratkotrajne vremenske nepogode u Srbiji, koje je na snazi do 19. jula.

Do ponedeljka se u zemlji zadržava nestabilno vreme, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine i lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, ističe se u upozorenju.

Od srede sledi poboljšanje vremenskih prilika, te će biti pretežno sunčano, a u poslepodnevnim satima ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperature će se kretati oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading