ZNA SE KADA STIŽE OTOPLJENJE Menja se temperatura, meteorolozi potvrdili kada će nas opet ogrejati sunce
Foto: Printscreen

Od danas posle podne i od ponedeljka kada centar ciklona odmakne na istok, strujanje će okrenuti na severno i severoistočno.

Generalno i dalje stoji simulacija da najmanje pljuskova bude nad većim delom Jadrana i njegovoj unutrašnosti, kao i na severoistoku i istoku Srbije.

Osim pljuskova ponegde reba očekivati jake grmljavinske nepogode sa obilnom kišom, pojavom jake grmljavine, tučom/gradom i olujnim vetrom.

Kao posledica toga i činjenice da je ponegde, pre svega nad delovima BiH već palo i blizu 80mm taloga treba očekivati lokalnu pojavu poplava, izlivanja planinskih potoka i aktivaciju klizišta.

 

 

Na sreću zemlja je "žedna" kiše jer je ponegde nije bilo više od mesec dana i veliki deo vode će se upiti.

Danas ponovo toplije, posebno na istoku regiona gde može biti i oko 31 stepen Celzijusa, dok će u ponedeljak biti svežije uz maksimume koji će često ostati ispod 25 stepeni Celzijusa.

Od utorka sledi stabilizacija, ali ne i neko značanije otopljenje obzirom da će se sve do petka zadržati relativno sveže, severozapadno vazdušno strujanje.
Noći će biti prtijatno sveže, a dnevn i maksimumi od 24 do 30 stepeni Celzijusa.

Oko 24. jula je moguće jače otopljenje uz maksimume i oko 35 stepeni Celzijusa, ali je već oko 27. jula moguće novo osveženje.

Do utorka veoma nestabilno uz jake lokalne grmljavinske pljuskove i lokalne vremenske nepogoode. Tamo gde se pljuskovi i nepogode spoje u veću oblast snažnih padavina moguća je vrlo obilna kiša na nešto širem prostoru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading