POSEBNI TERMINI ZA ŽENE I MUŠKARCE Na bazenu u Novom Pazaru postoji redosled:  Zar ne mislite da je ljudski da i njima omogućimo da se rashlade u ovim vrelim danima?
Foto: Shutterstock/Andrey Armyagov

Osim što je u tom terminu zabranjen pristup muškarcima, oko bazena je postavljena ograda, cerada, kako bi Novopazarke mogle nesmetano da se kupaju i sunčaju, lišene pogleda svojih sugrađana.

Gradski bazen, u vlasništvu Ustanove za sport (ranije Sportskog centra), već godinama se daje pod zakup. U toj ustanovi su nam rekli da oni nisu ti koji određuju na koji način će zakupac organizovati rad.

 

- Ta praksa postoji više od 10 godina i ne vidimo neki veliki problem, niti se neko preterano buni u Novom Pazaru. Nije tačno da se na bazenu odvajaju muškarci i žene, postoje termini na kojima je omogućeno svima da se kupaju, a postoji i taj koji je namenjen samo ženama, uglavnom vernicama i starijim gospođama, kojima je neprijatno da se kupaju uz prisustvo muškaraca. Zar ne mislite da je ljudski da i njima omogućimo da se rashlade u ovim vrelim danima - priča jedan od radnika na bazenu.

Nakon što se ta informacija pojavila na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, većina građana je kritikovala takav način rada.

- Kao da čitam vesti iz Teherana. Koliko zatucanih ljudi živi pored nas. Strašno - jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Građani Novog Pazara sa kojima smo razgovarali uglavnom nemaju ništa protiv ovakvog načina rada Gradskog bazena.

- Novi Pazar je konzervativna sredina, većinu čine muslimani, i našim ženama, kao i nama, neprijatno je da ih gledamo razgolićene na javnom mestu. Čuo sam da u tom terminu ima i veliki broj Srpkinja, tako da smatram da je to odlična stvar - priča Damir.

Ima i onih koji se zbog toga odlučuju za bazene u Raški, Jošaničkoj Banji ili okolnim mestima.

- Ne pada mi na pamet da plaćam ulaznicu, a da moram da napustim bazen posle sat ili dva - dodaje Enes.

Privatnici

Sličnu praksu poput ove na Gradskom bazenu imaju i privatni bazeni u hotelima i ugostiteljskim objektima na periferiji Novog Pazara. Oni omogućavaju ženama da iznajme poseban termin samo za njih ili su već takvi termini unapred određeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ano

16.07.2021 09:27

Svaka čast Pazarci! Što reče jedna dama, zamislite kako je neprijatan osjećaj kada se poređaju bolesnici i skeniraju te od grudi do zadnjice! Samo da napomenem da je u tekstu navedeno da postoji i zajednički termin, a ovaj "sporni" je za dame koje žele privatnost.