PREPORUKA ALTERNATIVNI PRELAZI Na granicama i dalje gužve
Tanjug

Velike gužve na granicama su od jutros, na izlazak iz zemlje se čeka dva sata. Očekuje se da tako bude do kraja dana, pa iz AMSS preporučuju vozačima da koriste alternativni prelaz - Prohor Pčinjski, na kojem nema gužve.

Leto i sezona godišnjih odmora doneli su i prvi talas tranzitnih turista iz Zapadne Evrope i pojačan saobraćaj na graničnim prelazima, pa se tokom celog dana mogu očekivati duža zadržavanja.

Jutros se na graničnim prelazima uglavnom čekalo oko sat vremena, a na izlazak iz Srbije na Gradini oko dva sata.Situacija na graničnom prelazu Preševu se menja iz časa iz čas pošto vozila pristižu u naletima. Povremeno vozila na izlazak iz zemlje čekaju u četiri kolone oko 45 minuta.

Na ulasku u Srbiju čeka se oko 30 minuta. Najviše je srpskih turista, ali i stranaca koji se vraćaju iz Grčke, a ima i Makedonaca koji idu na vakcinaciju u Vranje.

Važno je i da turisti pre puta obrate pažnju šta im je potrebno za ulazak u Grčku, pošto je u subotu bilo neprijatnih situacija i neki putnici su morali da se vrate u Srbiju da bi uradili PCR test.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema gužve. Rano jutros bilo je nešto više automobila na prelazu Gostun, pa se na izlazak iz zemlje čekalo oko sat vremena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading