USLOVI U DOMU IZUZETNO DOBRI Ministarka za rad u Ustanovi za decu u Aleksincu
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević obišla je i Ustanovu za decu i mlade "Hristina Markišić“ u Aleksincu.


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, usluge domskog smeštaja u ovoj ustanovi, koju je ministarka obišla u subotu kasno popodne, koristi četvoro dece, a 11 njih koristi uslugu male domske zajednice. Uslovi u ustanovi su izuzetno dobri, hrana je raznovrsna, a kada je u pitanju jelovnik poštuju se želje korisnika.

Ministarka Kisić Tepavčević uverila se da su zaposleni posvećeni korisnicima i da postoji topao i neposredan odnos između njih, da su deca vesela i pozitivna, a zaposleni im često organizuju izlete i šetnje. U okviru ovog objekta pruža se i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri.

U saopštenju se podseća da su ustanove koje ovih dana obilaze predstavnici Ministarstva upravo ustanove koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom i na osnovu čijih poseta je nastao njihov izveštaj.

Predstavnici Ministarstva nastaviće obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti, ističe Ministarstvo. Inače, poseta Ustanovi za decu i mlade "Hristina Markišić“ u Aleksincu je druga poseta ministarke Kisić Tepavčević ovoj ustanovi od kada je stupila na dužznost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
vesna

04.07.2021 11:37

Zašto ne ode u muški paviljon u Sremčici nego ga je obišla i otišla u sredjeni dečiji paviljon. Tamo je stanje katastrofalno. Sanitarije propale, 40 nespospbne dece a jedan vaspitač.