GLAVA MU SE NAKRIVILA, LEKAR REKAO DA JE OD PROMAJE Stefan (6) se bori sa tumorom na malom mozgu, pomozimo mu da pobedi opaku bolest
Printscreen

Sa samo pet godina maleni Stefan Pavlović, koji je veliki borac, saznao je da ima tumor na malom mozgu. Kad su mu se pojavili prvi simptomi, pedijatar je rekao da je u pitanju "promaja" jer se dečaku glavica nakrivila ulevo, kako je ispričao za Telegraf.rs njegov otac Slađan.

Za samo jedan dan, u oktobru prošle godine, život malog dečaka, koji sad ima šest godina, potpuno se promenio.

Pošto je Stefan bio veseo, napredan, živahan dečak nije moglo da se primeti da ima veliki zdravstveni problem. Nakon sumnje na "promaju" lekari su pomislili da ima upalu uva. Roditelji su ga ipak odveli kod neurološkinje koja im je rekla da prvo obave pregled ušiju.

Malenom borcu u međuvremenu, za samo jedan dan, stanje se pogoršava. Dobio je mučnine i klonuo je.

- Nakon što smo kod ORL-a utvrdili da nema upalu uveta, otišli smo kod neurološkinje koja se iznenadila koliko mu se stanje pogoršalo za samo tri dana od poslednjeg susreta. Urađene su analize i utvrđeno je da ima tumor na malom mozgu. Operisan je 9. novembra i tumor je tad otklonjen. Međutim, magnetna rezonanca koja je urađena dve nedelje nakon operacije pokazuje sumnju na recidiv na produženom delom kičmene moždine - započeo je razgovor za Telegraf.rs otac Slađan (28) iz Leskovca.

Veseli dečak je nakon operacije bio super, hodao je sam, kako nam je ispričao sagovornik.

Međutim, Stefan sad ne može sam da stoji a kamoli da hoda, u svemu mu je potrebna pomoć i dosta je pospan. Bez obzira na ogromne muke kroz koje prolazi, on je veoma hrabro dete.

- Potpuno zdravo dete se u jednom danu pretvorilo u bolesno dete sa tumorom na malom mozgu. Nama je dosta teško, konkretno celoj porodici, borimo se zbog njega, moramo da mu pomognemo, moramo da budemo jaki za njega. Sestra mu je rođena sa 810 grama i izborila se da preživi i tako se nadamo da će i on uspeti da dobije ovu bitku. U jednom danu nam se okrenuo ceo život - rekao je kroz stegnuto grlo od plača Slađan Pavlović.

Nakon operacije mali Stefan je prošao kroz 33 zračne terapije glave i kičme uz hemioterapiju. Mesec dana kasnije urađen je kontrolni magnet koji je pokazao povlačenje recidiva.

Dečak je nastavio sa hemioterapijom.

Međutim, u maju ove godine roditelji su primetili slabost leve strane. Urađen je magnet koji je pokazao povećanje recidiva.

Porodica saznaje da nema mogućnosti za hiruršku intervenciju.

- Uključeni su kortikosteroidi koji su vratili sposobnost leve strane i krenulo je na bolje. Međutim, kako se doza smanjivala opet mu se vratila slabost leve strane i dalje je ima, nestabilan je, ne može sam da hoda i dalje je na hemioterapiji - otkrio je potresne detalje za Telegraf.rs naš sagovornik.

Stefan što pre treba da nastavi lečenje u inostranstvu jer za njegovu vrstu tumora u našoj zemlji ne postoje tehnički uslovi da se isto nastavi.

Roditelji se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu koliko je ko u mogućnosti, kako bi Stefan što pre otišao na lečenje i izlečio se, uživao u odrastanju i igri sa svojom mlađom sestrom.

Sredstva su mu potrebna za odlazak na lečenje u inostranstvo, za specijalističke i kontrolne preglede, rehabilitaciju za lekove kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Stefan pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Stefanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1057 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1057 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131182-48

Uplatom na devizni račun: 160600000113389751

IBAN: RS35160600000113389751
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading