Bez rominga na zapadnom Balkanu: Sa Grčkom razgovori jeftini od 50 do skoro 100 odsto
EPA/ALEXANDROS VLACHOS

To konkretno znači da će cene po kojima ste razgovarali, slali SMS-ove i koristili podatke na mobilnim mrežama u nacionalnom saobraćaju biti identične na teritoriji Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije, dok će cene u romingu u Grčkoj za naše građane biti niže za dolazne i odlazne pozive od 50 do 90 odsto, za SMS poruke od 48 do 83 odsto, a za prenos podataka biće čak 99,89 odsto niže.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Milan Dobrijević ipak je savetovao sve građane da se pre puta u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Albaniju kod svojih operatora  informišu o detaljima zbog različitih paketa usluga da ne bi dolazilo do nesporazuma i neprijatnosti.

On je objasnio da ne postoje suštinska ograničenja u pogledu korišćenja usluga mobilne telefonije, ali je, po ugledu na zemlje EU, uvedena politika fer korišćenja.

Bez rominga na zapadnom Balkanu: Sa Grčkom razgovori jeftini od 50 do skoro 100 odsto

EPA/ALEXANDROS VLACHOS

 

- Ona se svodi na to da korisnik ne treba uglavnom da boravi u drugoj zemlji i da tamo koristi karticu operatora iz svoje matične zemlje. Ako idete na more na 10 ili 20 dana, ne može doći do situacije sa nefer korišćenjem kartice jer se ponašanje korisnika uzorkuje na četiri meseca - naglašava Dobrijević.

Ukoliko u tom period, kako je dodao, dođe do pretežnog ili isključivog korišćenja kartice srpskog operatora u nekoj od navedenih okolnih zemalja, tada će ga operator opomenuti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading