ODLAŽE SE Evo kada počinje primena strožih propisa na tehničkom pregledu
alo

Naime, početkom ovog meseca odložena je na dve godine primena odredaba iz Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima koje se odnose na kočnice, kao i na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova, odnosno obavezu posedovanja katalizatora.

Kako kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja, uočeno je da veliki broj vozila ne bi prošao tehnički pregled zbog oštrijih propisa koji je trebalo da važe od 5. jula 2021.

Prema ranijim procenama, zbog strožih propisa u vezi s merenjem izduvnih gasova na automobilima koji je trebalo da se primenjuju od jula ove godine, oko 100.000 vlasnika vozila bi bilo u problem i ne bi mogli da registruju svoje automobile.

Rok do 5. jula 2023. da se ugradi katalizator

Pomoćnik ministra za drumski saobraćaj u Ministarstvu građevinarstva i saobraćaja Milan Petrović pojasnio je da sva vozila koja su registrovana u Srbiji pre 5. jula ove godine i trenutno nemaju katalizator koji je fabrički ugrađen imaju rok do 5. jula 2023. da ga ugrade, dok će vozila koja se prvi put registruju posle 5. jula 2021. godine morati da imaju katalizator, odnosno DP filter i ocena tehničke ispravnosti će im zavisiti od nivoa štetnih materija u izduvnim gasovima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading