A ZA DORUČAK BUĐAV LEBAC Skandalozni obrok za trudnice sa rizičnom trudnoćom u bolnici u Kragujevcu
foto:Centar za mame/Facebook

Poražavajuće fotografije obroka u stanju u kakvom može samo da se baci u kantu za smeće – lisnato testo i u njemu suvomesnati proizvod na kome se jasno vidi buđ, kažu u Centru za mame, poslala je jedna buduća majka sa rizičnom trudnoćom koja leži u kragujevačkoj bolnici, a kojoj je pecivo posluženo za doručak.

Čiji god propust bio, za ne poverovati je da je neko hranu u ovakvom stanju dostavio čoveku, a kamoli pacijentu, još gore trudnici sa visokorizičnom trudnoćom.

A ZA DORUČAK BUĐAV LEBAC Skandalozni obrok za trudnice sa rizičnom trudnoćom u bolnici u Kragujevcu

foto:Centar za mame/Facebook

 

- Nas ne iznenađuju ovakve slike iz kragujevačkog porodilišta. Nekada je u pitanju buđava hrana, nekada obrok nutritivne vrednosti koji nije dovoljan ženi koja se porodila i u tom periodu pokušava da uspostavi laktaciju bitnu za nju i bebu. Naša iskustva pokazuju da nije samo hrana problematična, nju će mnogo žene mnogo manje da pamte od od uslova u porodilištu i kako su se prema njima odnosili. Jeste strašno što trudnicama i porodiljama muževi, partneri, rodbina donose hranu, ali je još problematičnije što žene iz porodilišta ne izlaze se sa osmehom, nego ponižene. Prema našim istraživanjima, jedna od deset porodilja više nikada neće postati mama zbog iskustva stečenog lošim tretmanom u porodilištu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading