PROGRAMSKI SAVET PETNICE Tražimo ostavke, jasna je odgovornost rukovodstva
Tanjug

 

Istražne radnje inicirao je Viši javni tužilac u Valjevu koji je policiji naložio da obavi razgovore s pređašnjim i sadašnjim direktorima ISP Vigorom Majićem i Nikolom Božićem, ali i, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, sa bivšim radnikom Istraživačke stanice, kojeg su devojke u ispovesti označile kao zlostavljača i identifikovale kao S.

Dok policija po nalogu tužioca prikuplja potrebna obaveštenja, nekoliko programskih saveta koje pokrivaju sektore naučnih oblasti koji se izučavaju u ISP, a koje čine mladi naučnici, nekadašnji polaznici ISP a sada postdiplomci, asistenti ili profesori, koji su angažovani kao predavači i vođe programa u ISP, zatražili su ostavke sadašnjih direktora, ali i Vigora Majića, koji je član Saveta ISP, najvišeg upravnog i kontrolnog tela ISP.

Kako se saznaje, programski saveti smatraju da postoji jasna odgovornost rukovodstva institucije da su bili upoznati sa prijavama zlostavljanih polaznica, “ali očigledno nisu umeli ili želeli da shvate razmere problema”. Uz to, kako smatraju, računar u kojem je S. imao fotografije maloletnih ili tek punoletnih polaznica preformatiran je i time su fotografije, kao materijalni dokaz krivičnog dela, uništene.

Saznaje se da će se u nedelju sastati i Upravni odbor ISP, koji će takođe razmatrati pitanje odgovornosti pojedinaca iz uprave zbog celog slučaja.

Komentari (0)

Loading