OLUJA PARALISALA ČAČAK Stravično nevreme, vetar nosio sve pred sobom, kolaps na putevima (VIDEO)
Foto: RINA

"Dan je bio paklen, nije moglo da se diše. Popodne se smrklo sa svih strana iako je temperatura i dalje bilo veoma visoka. Odjednom je vetar počeo da nosi sve pred sobom, od prašine nije moglo da se gleda na oči", rekla je Milena Đoković iz Čačka.

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je i kroz nekoliko čačanskih sela. Dok je vetar obarao drveće i grane, grad je pričionio štetu na poljoprivrednim kulturama.

 

"Intenzivno je padalo preko deset minuta. Grad veličine oraha, pogodio je Miokovce. Šteta je pričinjena na voću i povrću, na nekim mestima razlupani su i plastenici", rekao je Ilija Janković.

Kolaps u saobraćaju na starom putu Čačak - Kraljevo

Kiša praćena vetrom usporila je saobraćaj na starom putu od Čačka ka Kraljevu. Došlo je do zastoja, a u koloni se čekalo oko pola sata. U nekoliko podjeličkih sela, Slatina, Slatinska banja, Lipnica i Kukići došlo je do kvara na električnoj mreži i na desetine domaćinstava ostalo je bez napajanja električnom energijom.

Nevreme nije zaobišlo ni opštine Lučani i Ivanjica. Vetar praćen obilnom kišom, međutim, nije napravio veću materijalnu štetu u seoskim domaćinstvima. Kiša praćena olujnim vetrom napravila

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading