BOLJI USLOVI ZA LEČENJE Lončar: Obnova Doma zdravlja ogromna stvar za Valjevo
Ministarstvo zdravlja

Lončar je istakao da ka tom Domu zdravlja, centralnoj zdravstvenoj ustanovi na primarnom nivou u Valjevu, gravitira 100.000 ljudi i da ona, s obzirom na veliku razuđenost područja, služi velikom broju građana.

Ministar je naveo da će vrednost radova dostići 350 miliona dinara, dodajući da se čeka i novi nameštaj, koji bi trebalo da stigne do 29. juna.

 - Ogroman posao je urađen, služiće našim građanima da u boljim uslovima sačekaju i budu pregledani i lečeni. Ovo je i za naše junake, lekare, sestre i spremače, koji će sada moći mnogo bolje da rade - rekao je Lončar.

Najavio je novu posetu, kada renovirani Dom zdravlja bude spreman da primi prve pacijente.

BOLJI USLOVI ZA LEČENJE Lončar: Obnova Doma zdravlja ogromna stvar za Valjevo

Ministarstvo zdravlja

 

 - Sve je novo, uređeno, nameštaj treba da stigne do 29. juna, kao i još neke sitnice koje su ostale da se odrade do tada, a ja ću doći ponovo da obiđem i da proverim da li je sve stiglo i da li je završeno sve što smo se dogovorili - rekao je Lončar.

On je ukazao na to da je ispunjeno sve što je obećano, te da će se nastaviti sa radom, jer je posle pandemije najvažnije vratiti se redovnim pregledima i kontrolama.

 - Naravno, sve to pod uslovom da se vakcinišemo i da izađemo iz problema zvanog korona i da se pridržavamo mera koje su na snazi - apelovao je Lončar.

Ministar je rekao da je radom Doma zdravlja Valjevo za vreme korone zadovoljan, ali da to ne može da kaže i za bolnicu, te najavio smene u toj zdravstvenoj ustanovi.

BOLJI USLOVI ZA LEČENJE Lončar: Obnova Doma zdravlja ogromna stvar za Valjevo

Ministarstvo zdravlja

 

 - Država im je omogućila novac za renoviranje bolnice, oni dve godine ne mogu da se odluče šta bi i kako uradili. Mislim da nema drugog rešenja, nedelje su u pitanju, jer moramo da idemo napred. Imamo novac, imamo sve i ne možemo više da čekamo - objasnio je Lončar.

Direktorka Doma zdravlja Valjevo Branka Antić rekla je da je renoviranje ustanove značajno, jer joj je, kao lekaru, važno u kakvim uslovima radi i zahvalila na svemu što je država omogućila.

 - Hvala vam što ste danas sa nama, kada otvaramo najbitniju ustanovu u Valjevu. Radovi su malo potrajali, ali važno je da je skoro sve završeno sada i može da služi narodu kako treba - zaključila je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading