NEPRISTOJNA PONUDA: Roditelji ne razumeju šta toliko košta u ovom aranžmanu: SRAMOTA 3.190 dinara za dan u Svilajncu
Foto: Shutterstock/ springtime78

 

 

I dok su jedni odmah prijavili svoju decu i pitali gde da dostave novac, drugi su na prijavnom formularu demonstrativno napisali: „Ovo je bezobrazluk“.

Kako nam je objasnila Milena M., majka jednog predškolca, u pitanju je čista obmana što zbog cene, što zbog načina na koji se izlet opisuje.

- U cenu od 3.190 dinara uključen je put od Beograda do Svilajnca i nazad, što traje ukupno četiri sata. Tamo koriste animatore centra, a napisali su kao da su to njihovi animatori. Dodali su da je u sklopu kompleksa i bazen koji deca uopšte neće ni videti - kaže ova mama.

NEPRISTOJNA PONUDA: Roditelji ne razumeju šta toliko košta u ovom aranžmanu: SRAMOTA 3.190 dinara za dan u Svilajncu

Alo

, printskrin, cena ulaznica

Njen kolega, tata jednog dečaka, slaže se da je ponuda sramotna i navodi da je roditelje posebno iznerviralo, kako kaže, pokušaj agencije da od njih pravi budale.

- Stavili su tamo da će uz njih biti stručni animatori, a to su u stvari animatori Centra. Napisali su i da će nakon boravka u prirodnjačkom centru biti organizovana animacija prilagođena prostoru, a to je u stvari puštanje dece na neku obližnju livadu, pa kud koji! - kaže ovaj tata koji se raspitao šta je tačno u ponudi.

Redakcija Alo! kontaktirala je s agencijom „Mag promet“ sa pitanjima šta sve podrazumeva ova cena i smatraju li da je prilagođena onome što se nudi, s obzirom na to da su kao basnoslovno skupe komentarisane ekskurzije koje koštaju 4.000 dinara po danu, a koje su obuhvatale dan boravka u hotelu sa punim pansionom i dodatnim sadržajima.

- Ovo je normalna cena. Podrazumeva put, boravak, ulaznice, ručak, animaciju, film, vreme do polaska, tokom kojeg će biti smeštenu na prostoru između Prirodnjačkog centra i škole, i tu će ih zabavljati naš animator. Sve to košta - objasnila nam je predstavnica agencije, izvesna Danijela.

Ona je priznala da su animatori koji se pominju u ponudi u stvari zaposleni u Centru, a da agencija vodi jednog koji će decu zabavljati između posete dino-parku i polaska.

Kako tvrdi, na osmoro dece biće angažovana po jedna vaspitačica.

- Po jedna vaspitačica na osmoro dece, plus jedna medicinska sestra, za sve njih treba platiti i ručak tamo. Tu je i vozač, mora i on nešto da pojede - dodaje.

Kud nestade 1.225 dinara po detetu

Kako nam je rekla predstavnica agencije „Mag“ Danijela, agencija po detetu za troškove organizacije zaradi samo od 70 do 120 dinara.

- Naša zarada je od 70 do 120 dinara po detetu, ostalo su realni troškovi. Ko želi, neka se prijavi, ko ne želi, ne mora. Autobus na dan plaćamo oko  300 evra (35.000 dinara), a veliki deo cene čine i obroci za vaspitače - odgovorila je ona na pitanje novinara Alo! kako su došli do sume od 3.190 dinara.

 

Naš proračun*:

Ulaznica  300

Ručak**  350

Ručak za vaspitače, vozača, animatora 67

Prevoz***        780

Vaspitači**** 312

Animator 56

Cena organizacije***** 100

Ukupno             1.964

-----------------------------------------------------------

* u dinarima po detetu

** u slučaju da ne dobiju popust na grupu

*** ako je uplaćen najskuplji autobus na dan od 35.000 dinara

**** ako na osmoro dece ide jedan vaspitač

***** u proseku

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading