BEOGRADSKO MORE: Počela sezona na Adi, sve je pod konac, a evo šta je dozvoljeno, a šta ne
Alo

Mada je posetilaca željnih osveženja u vodi bilo i ranijih dana, zvanični početak sezone poklopio se sa tropskim danima u Beogradu, pa tokom vikenda na omiljenom gradskom kupalištu gotovo da nije imala igla gde da padne.

Posle dugo vremena, ugostitelji, prodavci sladoleda, kao i iznajmljivači bicikala i rolera trljali su ruke. Za spasilačke ekipe, srećom, nije bilo posla, a kako smo se uverili, sve je sjajno organizovano.

- Na Adi će svakog dana biti između 50 i 70 spasilaca, zavisno od gužve i broja ljudi - saopštili su iz JP "Ada Ciganlija", naglašavajući da je bezbednost podignuta na najviši nivo.

ZABRANA PREPLIVAVANJA

Svim kupačima preporučeno je da se pridržavaju pravila i da se kupaju samo u zonama koje su za to predviđene i jasno obeležene. 

- Zabranjeno je preplivavanje Savskog jezera. Takođe, nije dozvoljen ulazak u vodu u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - naveli su iz JP "Ada Ciganlija".

Cene na Adi 

- Iznajmljivanje bicikla odrasli 140 - 170 dinara (sat)

- Iznajmljivanje bicikla deca 120 - 140 dinara (sat)

- Kokice 50 - 250 dinara (zavisno od veličine kese)

- Sladoled kugla  50 - 100 dinara

- Kafa 120 - 250 dinara

- Pljeskavica (kiosk) 150 - 300 dinara

- Pomfrit (kiosk) 70 - 150 dinara

- Palačinke 120 - 220 dinara

- Limunada (kiosk) 90 - 150 dinara

Bar na papiru, trebalo bi da se poštuju sve epidemiološke mere koje je propisao Krizni štab, a i dalje su na snazi.

Ono što je posebno zanimljivo, od 1. jula do kraja avgusta Grad Beograd za đake osnovnih i srednjih škola organizuje besplatnu školu plivanja na Adi. Termini su svakog dana od pola devet do 11 pre podne, na bazenima za neplivače na takozvanoj prvoj plaži Ade Ciganlije. Program finansira grad, odnosno Sekretarijat za sport i omladinu.

Takođe, u organizaciji Joga saveza Srbije i JP "Ada Ciganlija", 13. godinu zaredom organizuju se besplatni časovi joge za sve posetioce. Svake nedelje do 19. septembra, sa početkom u 18 časova, u Joga parku (u neposrednoj blizini kružnog toka), sertifikovani instruktori sprovodiće akciju "Vežbajte jogu sa nama".

BEOGRADSKO MORE: Počela sezona na Adi, sve je pod konac, a evo šta je dozvoljeno, a šta ne

Alo

 

DA NIJE KOMARACA...

Prema utiscima koje su za Alo! preneli posetioci koji su na Adi bili tokom vikenda, svi su zadovoljni kako je uređeno ovo izletište. Od zamerki, broj jedan su komarci.

- Bila sam u subotu sa decom na Adi. Krenuli smo da se prošetamo i obiđemo ceo krug oko jezera. Na pola puta bili smo oko pola osam uveče i, pravo da vam kažem, jedva smo se spasli od komaraca. U jednom trenutku je bilo neizdrživo koliko ih je bilo. Srećom, naišli smo na neke poznanike koji su imali sredstvo protiv komaraca i tako smo se svi izmazali i nekako obrnuli krug. Ali nije to do Ade, vidim da je najezda komaraca svuda po Beogradu blizu reka ili jezera - kaže za naš list Beograđanka Anđela Andrejić. 

Novine na Adi

- Radno vreme kupališta od 10 do 19 sati

- Otvoren prvi inkluzivni park za decu sa posebnim potrebama

- Uređen teren za tzv. padel tenis

- Još nekoliko novih i rekonstruisanih terena za razne sportove, svi mogu da se koriste besplatno

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading