Ne treba vam PCR, samo lična karta, cene pristupačne i ove godine! Jedini grad u BiH na moru spreman za novu sezonu
Printscreen

 

Prošle godine Neum, jedini BiH grad na moru, bio jedna od retkih destinacija na kojoj su turisti iz Srbije mogli da letuju. Tada je, kako mnogi tvrde, bilo je i nekoliko puta više posetilaca od meštana. U Neumu se nadaju istom scenariju i ove godine. 

Kao što je poznato, Neum je prošle godine imao rekordnu posećenost. Pretežno su u njemu letovali ‘novi’ gosti, državljani Srbije.

Ono što ih je privuklo sigurno su pristupačne cene i pre svega gostoprimstvo. Očekujem da če i ova sezona biti jednako uspešna i da će Neum biti pun gostiju iz regiona“, kaže Marko i ističe da se raduje turistima iz Srbije.

Inače, državljani Srbije mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u Bosnu i Hercegovinu ili da budu u tranzitu. Za prelazak nije potreban čak ni pasoš, već je dovoljna lična karta.

Do porasta cena, uveravaju, nije došlo.

„Nema značajnih korekcija cena u odnosu na prošlu sezonu. Suštinski, potražnja je ogromna, kapaciteti su ograničeni, tako da ako se u obzir uzme sve to, cene su i više nego povoljne - kažu meštani.

Cena smeštaja zavisi od termina dolaska, tačnije da li se letuje u predsezoni, sezoni ili postsezoni.

Na cenu utiče i blizina mora, po tome se uglavnom kategoriše smešaj. Ako jedna četvoročlana porodica odluči da poseti Neum u samom jeku sezone, i želi smeštaj tik uz more, za takvo uživanje morala bi dnevno za apartman da izdvoji od 50 do 80 evra.

Osim čistog mora, ugodne klime i bogate gastronomske ponude, vredi posetiti Muzej i Galeriju Neum. Muzej zauzima središnji deo kripte crkve Gospe od Zdravlja. To je odlično za videti, pogotovo za ljubitelje arheologije i entografije. Onima koji vole da prave lepe fotografije za društvene mreže ili privatne arhive prepuručujem da ne zaobilaze gradska šetališta u popodnevnim satima. Neizostavan je i noćni život Neuma, koji pruža za svakoga ponešto“, zaključuje Marko.

Printscreen

 

 

Neum – gradić na obali

Neum se nalazi praktično prekoputa hrvatskog poluostrva Pelješac, oko 70 kilometara udaljen od Mostara i od Dubrovnika.

Ima svega 5.000 stanovnika i obalu dugu 22 kilometra. Ovaj deo obale jadranskog mora pripada Bosni, što je čini drugom najmanjom obalom na svetu (odmah nakon Monaka).

Neumski zaliv je zaštićen od jakih vetrova poluostrvom Pelješac i idealan je za različite morske aktivnosti poput ronjenja, jet-skija, parasailinga itd.

U zaleđu Neuma možete istražiti najveću i najvažniju pećinu Bosne i Hercegovine – pećinu Vjetrenica, posetiti srednjovekovni pravoslavni manastir Zavala ili uživati u posmatranju ptica i foto safariju u parku prirode Hutovo Blato, a grad Dubronik se nalazi na samo sat vremena vožnje.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading