PANIKA Zbog smrti bogatog Grka i propasti njegove turističke agencije ispaštaju naši turisti: Stotine Srba izvisilo za letovanje
EPA/ALEXANDROS VLACHOS

Najnoviji primer potresao je gotovo sve srpske turiste koji su planirali da u narednom periodu idu u Grčku. Naime, grčka agencija „Muzenidis“, preko koje naše agencije uplaćuju aranžmane, bankrotirala je i propala tokom korone. Novac koji su naši ljudi uplaćivali „Muzenidisu“, a koji je on trebalo da uplati hotelima - propao je!

Kako za Alo! objašnjava direktor turističke agencije „Travelend“ Miloš Jovović, „Muzenidis“ je zbog stopiranja turizma tokom prošle godine polako propadao, pa sada ne mogu da uplate hotelima ono što bi trebalo.

- Sada su agencije u problemu jer smo mi na vreme uplatili sve aranžmane, ali „Muzenidis“ nije novac prosledio hotelima. Mi koji sada imamo novca da opet uplatimo iako smo već jednom platili - naši klijenti neće imati problema. Nažalost, ima kolega koji ne mogu to da priušte i čiji klijenti će možda ostati bez letovanja - objašnjava Jovović.

PANIKA Zbog smrti bogatog Grka i propasti njegove turističke agencije ispaštaju naši turisti: Stotine Srba izvisilo za letovanje

Miloš Jovović, direktor agencije Travelend, foto prinskrin 

 

 

Kako dodaje, najveći krah grčki magnat turizma doživeo je sa smrću vlasnika.

- Pre dva meseca stari Muzenidis, osnivač firme, umro je od korone i cela porodica, firma i grčki turizam koji je od njih umnogome zavisio – urušili su se. To je njihova tragedija i tragedija za ceo svet jer su rasprostranjeni svuda - kaže Jovović.

On apeluje na turiste kojima će možda da propadnu aranžmani da budu humani i da imaju razumevanja.

- To je nesrećan slučaj. Kao kada vam crkne veš-mašina. Probajte da se pomirite sa tim da vam je propao novac. Nemojte napadati agencije, niko nije želeo da se ovo desi. Niko nije kriv, svi smo radili kao što radimo godinama, u najvećem interesu klijenata - poručio je Jovović.

PANIKA Zbog smrti bogatog Grka i propasti njegove turističke agencije ispaštaju naši turisti: Stotine Srba izvisilo za letovanje

EPA

 

 

Vlasnici agencija se ubijali zbog propasti

Čak pet vlasnika turističkih agencija u Evropi izvršilo je samoubistvo tokom 2020. i 2021. godine zbog agresivnosti i pritiska klijenata, priča za Alo! direktor „Travelenda“. Prema njegovim rečima, turistima je bilo važnije da im se isplati 300 ili 400 evra koje su ranije dali nego nečiji život.

Grčka treba da pomogne Muzenidisu

Kako kaže Miloš Jovović, svi saradnici Muzenidisa nadaju se i veruju da će Grčka država da pomogne ovoj kompaniji.

- Oni su to zaslužili jer su podigli grčki turizam na viši nivo. Zaslužio je to stari Muzenidis za života. Njemu ne mogu pomoći, ali mogu njegovom sinu da održi porodičnu firmu - kaže Jovović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Srbija

18.06.2021 22:54

Da su poslovali i radili kako treba ne bi bilo problema, očigledno se trošio više nego što je trebalo kad posle toliko godina jedna sezona propadne i pukne firma. Neko je radio i odvajao možda i dve godine za to letovanje i sad kao nikom ništa neide to! Sve pare ima da vratite.

Mica

09.07.2021 11:22

@Srbija - Nema o cemu da se prica nema letovanja pare nazad