Srpski meteorolog upozorio: Stižu nam tropske vrućine i pljuskovi, a zna se i šta nas čeka u julu!
Alo!/Ilustracija

Nakon nekoliko izrazito toplih dana, gde će temperatura ići čak iznad 35 stepeni Celzijusa u pojedinim delovima Srbije, očekuje nas kratkotrajno zahlađenje, praćeno olujom i padavinama, odnosno, vremenska klackalica iz koje ćemo ići iz krajnosti u krajnost - od žege do bežanja od kiše.

Meteorolog i profesor Marko Čubrilo na Fejsbuku je objavio da će narednih dana temperatura na zapadu regiona ići sve više, dok će na istoku vreme biti nestabilno.

- Netipično tropske temperature počinju već sledeće nedelje, a smeniće ih padavine praćene olujom. Osveženje stiže posle 26. juna - najavio je on.

U narednim danima biće toplo, ali će na istoku, jugoistoku i ponegde severoistoku biti uslova za pljuskove i grmljavinu, naročito u subotu kada se očekuju i lokalne nepogode. Vetar će biti slab osim u zonama pljuskova, gde se može očekivati čak i olujni vetar sa severa ili severoistoka. Zapadno će biti vrlo toplo i suvo.

Do nedelje, na zapadu regiona temperature će biti i do 35 stepeni a na istoku oko 27 stepeni Celzijusa. 

- Početkom sledeće nedelje slabljenjem visinskog ciklona veoma topao vazduh zahvata ceo region i u utorak će maksimumi uglavnom biti između 32 i 26 stepeni Celzijusa, što će uz vrlo visok položaj Sunca na horizontu donositi velik rizik od toplotnog udara. Svežije na planinama i uz samo obalu Jadrana. U utorak posle posle i u noći ka sredi sa premeštanjem slabog, hladnog, fronta treba očekivati jaku destabilizaciju atmosfere uz grmljavinske pljuskove i lokalne vremenske nepogode - navodi Čubrilo.

Srpski meteorolog upozorio: Stižu nam tropske vrućine i pljuskovi, a zna se i šta nas čeka u julu!

Alo/ Masanori Jošida

 

Jake oluje stižu nam ukoliko trenutni olujni front bude prebacio dovoljno vlage preko Alpa, koja će potom stići i do naše zemlje. Krajem sledeće nedelje i dalje toplo i sparno uz lokalne pljuskove, vetar povremeno može biti i jak. Maksimalne dnevne temperature kretaće se oko 25 do 35 stepeni. 

- Oko 26. juna opet će biti ekstremno toplo, a pred kraj stiže prolazno osveženje. Leto će biti toplo, ali uz lokalne nestabilnosti - rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading