CRNOGORCI UDARAJU PO UŠIMA: Cene su bezobrazno visoke, evo koliko novca treba izdvojiti za letovanje
EPA

Turistička sezona uveliko je počela, a na crnogorskim plažama se već mogu videti turisti iz Srbije, kojima je ova destinacija i dalje broj jedan.

Za naše građane ne postoji nikakav uslov za prelazak granice, odnosno nije nam potreban ni PCR test, niti potvrda o vakcinaciji. Ova stvar, čini se, kod mnogih je presudila da se upravo odluče za letovanje u Crnog Gori.

Cene smeštaja menjaju se iz meseca u mesec. Mnogi napominju da su cene u junu skočile u odnosu na početak sezone, kao i da će one biti još više u julu i početkom avgusta.

Cena smeštaja

Što se tiče cene smeštaja, najmanje će morati da izdvoje oni koji se odluče za Sutomore ili Dobrotu kod Kotora. Tu cena najma apartmana iznosi 25 evra.

Malo skuplji je Petrovac u kom je prosečna cena apartmana iznosi 30 evra, nakon toga dolaze Bar i Ulcinj u kojima cena apartmana za noć iznosi 40 evra.

Ukoliko želite da, osim ležanja  na plaži uživate i u šetnji Starim gradom u Herceg Novom za apartman ćete morati da izvdvojite od 35 do 50 evra za noć. Budva je tradicionalno najskuplja i ovde će turisti za iznajmljivanje apartmana morati da izdvoje od 35 do 100 evra.

Cene pića i hrane u Crnoj Gori takođe se razlikuju u odnosu na maj, ali i od mesta do mesta. Tako ćete za espreso trebati da izdvojite od 1,20 do 3 evra, a za limenku gaziranog pića od 1,8 do 3 evra.

Što se jela u restoranima brze hrane tiče, za pljeskavicu ćete morati da platite od 1,8 do 2,5 evra, dok je pileće belo meso nešto skuplje i košta 3 evra.

Jelo u restoranima malo je skuplje, tako da, ako se odlučite za ovu porciju, moraćete da izdvojte od 1,5 do 4 evra, koliko koštaju salate, do 3 više od 7 evra za neko kuvano jelo.

Za parče pice, kokice i sladoled, kako kažu, tokom juna potrebno je izdvojiti maltene isto kao i u Srbiji, jer se cene tih stvari drastično ne razlikuju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
ben akiba

16.06.2021 15:12

U Crnu Goru nikad više......ne želim da je gledam ni na slikama...neka idu Englezi...

Zoran

16.06.2021 15:13

Znajuci Srpski mentalitet ni 250€ nebi bilo puno

Slavko

16.06.2021 16:53

"...cene maltene kao i u Srbiji..." !? Pa kakve bi trebalo da budu? Niže? Kome je skupo neka ide i Hrvatsku ili Grčku pa nek vidi kakve su tamo "maltene kao i u Srbiji"

SRBA

16.06.2021 17:03

TAKO I TREBA ZA SVE ŠUPČINE KOJI ODU TAMO!!!