POČEO MUNJEVITI UDAR : U toku združena vojna vežba
Foto: Printscreen

 


Rano jutros, otpočela je provera borbene gotovosti komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije, kao uvod u Združenu taktičku vežbu "Munjeviti udar 2021". 

Provera se, na osnovu direktive vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, realizuje kako bi se utvrdio dostignuti nivo operativnih sposobnosti Generalštaba, komandi i jedinica za izvršenje dodeljenih zadataka.

Kako se navodi u saopštenju, jutrošnje aktivnosti započete su uzbunjivanjem više od 15.000 pripadnika Vojske Srbije.

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", izvodi se na osam lokacija širom Republike Srbije, u sadejstvu jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Tokom vežbovnih aktivnosti biće realizovano više taktičkih vežbi i taktičkih vežbi sa bojevim gađanjem, a najkompleksnija će biti združena vežba sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, koja će se održati 27. juna na privremenom poligonu "Pešter".

Tada će se državnom rukovodstvu prikazati odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica Vojske Srbije za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije, napominje se u saopštenju.

Na kraju vežbe, 28. juna, biće organizovan otvoreni dan u Kragujevcu, kada će građani biti u prilici da pogledaju prikaz najnovijih sredstava ratne tehnike Vojske Srbije i sredstava iz razvoja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Komentari (1)

Loading
Goran

15.06.2021 13:15

Ovaj lik umislio da je Putin a nama napustaju ljudi glavom bez obzira,strasno.