OVAKO JE DERETIĆ UZDRMAO ISTORIJU Sloveni su autohtoni narod na Balkanu! Aleksandar Makedonski je bio Srbin, Aleksandar Karanović! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Iza sebe je ostavio bogato naučno delo o kome će srpska istorija tek dati svoj sud. To delo će biti dalji putokaz celom srpskom narodu kako da gradi svoju nacionalnu državu, svoje obrazovne, naučne i kulturne ustanove, kako da vaskrsne svoju autentičnu srpsku istorijsku nauku i kako na osnovu svega navedenog da gradi svoju budućnost srpsku.

Dr Jovan Deretić, srpski publicista, pseudoistoričar i istaknuti predstavnik srpske autohtonističke škole, izneo je dokaze i tvrdnje da je Aleksandar Makedonski navodno bio Srbin.

Deretić je tvrdio da Velike seobe Slovena na Balkan nije bilo već su Sloveni na Balkanu autohton narod koji su antički pisci drugačije nazivali. Tako da su Iliri, Tračani, Dačani idr. samo različita imena za srpski narod. On je tvrdio da je Aleksandar Veliki zapravo srpski vojskovođa pravog imena Aleksandar Karanović i da je on tek treći srpski vojskovođa koji je u svom pohodu na istok došao do Indije. Pre njega su to učinili Nino Belov i Serbo Makaridov.

Takođe tvrdi da je srpsko pismo (srbica) najstarije evropsko pismo iz koga su se razvila sva kasnija evropska pisma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Robi

07.06.2021 10:19

Braca Srbi nek vi se mnoze vakvi "istoricari"/"publicisti"/"akademici". Svaka Mu cast