JOŠ JEDAN RAZLOG DA VAS VRATE SA GRANICE: Nije naivno, rizikujete da doživite NEPRIJATNOST na putu!
Foto: Tanjug

Svi građani Srbije trebalo bi da, pre nego što isplaniraju put van Srbije, obavezno provere u Registru neplaćenih kazni da li imaju neka zaostala dugovanja, odnosno neplaćene kazne za prekršaje, kako ne bi došli u situaciju da ih vrate s granice.

Iz Prekršajnog suda u Beogradu apeluju na sve građane da obavezno proveraju da li imaju neke neplaćene kazne. Ovaj apel pogotovo se odnosi na one koji planiraju odmore van granica Srbije, kako ne bi na samom početku putovanja doživeli neprijatnost.

Tako bi svi građani, pre polaska na put, trebalo da provere da li imaju neku neplaćenu kaznu.

- Proveru mogu izvršiti jednostavnim pristupom Registru neplaćenih novčanih kazni, koji je dostupan građanima preko sajta Ministarstva pravde, jednostavnim unosom imena, prezimena i jedinstvenog matičnog broja građana - navode iz Prekršajnog suda.

Na ovaj način građani će sebe poštedeti neprijatnosti da im na graničnom prelazu nije omogućen izlazak iz zemlje. Inače, ista provera se vrši i prilikom ulaska u zemlju.

Najčesće se radi o novčanim kaznama koje nisu visoke, za neki neplaćeni prekršajni nalog, gde sudija nakon svih zakonom propisanih radnji po kojima kažnjeni ne postupi, izda poternicu.

 

Komentari (0)

Loading