U banju o trošku države: Evo kako da se prijavite!
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Penzioneri čija mesečna primanja ne prelaze 29.378 dinara moći će i ove godine da se rehabilituju u nekoj od banja Srbije o trošku države. Ovo pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije.

Kako objašnjavaju u Republičkom PIO fondu, podnošenje prijava traje do kraja meseca. Pravo da se prijave imaju svi penzioneri, uključujući i one koji penziju dobijaju iz inostranstva, pod uslovom da zbir njihovih čekova ne prelazi 29.378 dinara, a članstvo u nekom penzionerskom savezu nije uslov za odlazak u banju.

Kako se prijavljuje

Penzioneri podnose ček, odnosno dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom gde žele da idu na propisanom obrascu, kao i potvrdu da, osim penzije, nemaju drugih primanja i da ovlašćuje Republički PIO fond da u njihovo ime i za njihov račun zaključi ugovor s ustanovom za rehabilitaciju. Potrebna je i raspoloživa medicinska dokumentacija ukoliko je korisnik poseduje.

U banju o trošku države: Evo kako da se prijavite!

Alo

 

Gde podneti prijave

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište, dok korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.

Rang-liste

Rang-lista se objavljuje 16. radnog dana od dana isteka oglasa. Na redosled će uticati visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, ostvareno pravo na tuđu negu i pomoć i ostvareno pravo na porodičnu penziju za korisnika koji je to pravo ostvario kao dete koje nije sposobno za samostalni život i rad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading