Luki (7), koji je prerano naučio šta je nemaština, majstori renoviraju dom: Sada ima razlog za osmeh
Facebook

Mali Luka Simonović, sedmogodišnji dečak koji se zbog nemaštine prerano suočio sa ogromnim životnim poteškoćama, danas ima mnogo razloga za osmeh. Humani ljudi koji su čuli priču o dečaku koji nema tatu, a živi u oronuloj kući sa bolesnom majkom i bakom Nadom, pobrinuli su se da usreće mališana, organizuju se i prikupe dovoljno novca da mu renoviraju dom.

Čitavu akciju pokrenuo je Dejan Marković (Milošević), humanitarac iz Kuršumlije koji je, pri poseti, zatekao ovu porodicu u izuzetno potresnom stanju - Simonovići nisu imali šta da jedu, oslanjajući se na obroke koje inače dobijaju od svojih dobrih komšija.

Pomoć za malog Luku

Ukoliko želite da pomognete Luki da ima srećnije detinjstvo, to možete da učinite uplatom na račun: 160-0000000509654-28 Udruženje Gvozdeni puk Republike Srbije, svrha uplate: pomoć za porodicu Simonović. Takođe, Markovića možete pozvati na broj telefona 061/171-4045.

Baka Nada nema uslova za penziju zbog godina, a njeno narušeno zdravstveno stanje usled dijabetesa, onemogućava joj da radi. Lukina majka je u lošem stanju, te ni ona nije zaposlena, iako je radila do skoro. Deda je preminuo, a do tada su živeli koliko-toliko pristojno.

Trenutno maleni Luka i njegove majka i baka nemaju apsolutno nikakva primanja. Dečak, iako previše mali, i više je nego svestan bolne situacije u kojoj se nalazi. Samo želi, kako priča Marković, da ne bude gladan.

I ta želja mu je ispunjena.

Od jutros majstori vredno i užurbano gletuju zidove Lukine kuće, koja se sastoji od dve prostorije, izbacuju stari nameštaj koji će zameniti potpuno nov. Sređuju pod i fasadu i čine sve da stvore enterijer u kojem će dečak konačno biti srećan.

"Hoću moći da dovodim drugare?"

- Luka je presrećan, i sam pomaže majstorima, dodaje im šta im je potrebno dok gletuju. Danas je izrazio želju da idemo na pljeskavicu. Posle me je pitao: "Čika Dejane, hoću li moći sad da dovodim kući svoje drugare, pošto pre nisam mogao?" - priča Marković.

Kako dodaje, za Simonoviće je do sad prikupljen novac za nov električni šporet, kuhijske elemente i krevete, kao i sto i stolice. Takođe, plaćen im je i dug za struju koji je iznosio oko 11.000 dinara.

- Ipak, moraćemo da prikupimo još novca za kupovinu frižidera, šporeta na drva i veš mašine koja je jako stara - navodi naš sagovornik.   

Volonteri Markovićeve humanitarne organizacije Gvozdeni puk Republike Srbije pobrinuli su se i da Simonovići imaju dovoljno hrane do daljeg, sve dokle god to bude bilo potrebno.

Baka Nada je, podsetimo, pokrenula postupak za dobijanje socijalne pomoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading