POTOP Žestoko nevreme protutnjalo Srbijom! (FOTO)
Printscreen

Na jednom od snimaka sa društvenih mreža vidi se kako nanosi vode u ljiškom selu Lalinci nose drveće i veliko blato za sobom, blokirajući lokalne puteve. 

Autom se ne može proći

O razmerama nepogode govori Dušan Nikolić iz Ljiga.

Printscreen

 

- Autom se ne može proći, a peške ne smemo jer je bujica još uvek velika. Ja ne pamtim da je nekada ovolika voda bila preko puta. Do sada je prilikom velikih kiša bilo prelivanja, ali nikad nije ovako nosilo sve pred sobom. Ne znamo još uvek kakvo je stanje sa usevima i kolika je šteta - rekao je Dušan Nikolić.

Tako je i selo Kozelj pretrpelo veliku šetetu, budući da su sadnice voća i sva letina uništeni pod naletom grada. Pre tri godine, ovo selo je takođe bilo žrtva poplava, kada se izlila reka Kozeljica koja prolazi kroz celo selo.

Jako nevreme zabeleženo je juče i u Gornjem Milanovcu.

- Nevreme je potrajalo oko dvadeset minuta, u nekim delovima formiran je pokrivač od grada od čak nekih desetak centimetara. Najveća šteta pričinjena je u delovima Dragoljsko brdo i na potezu Kačer. Najviše su stradale šljive, maline, pešenica i detelina - rekao je za RINU Nikola Jaćimović, predsednik MZ Dragolj.

Printscreen

 

Meštani kažu da je grad bio veličine lešnika, a prema nezvaničnim informacijama protivgradni strelci su dejstvovali i na taj način sprečeno je da bude pričinjena još veća materijalna šteta.

Grad veličine loptica za tenis

Ništa bolje nije prošla ni Topola.

Najveća šteta pričinjena je u selima Šatornja, Vinča, Blaznava, Trnava.

- Prvobitni grad bio je veličine loptice za stoni tenis, a kasnije sve sitniji. U selu Šume grad je padao skoro 20 minuta, na pojedinim loklaiteteim šteta je potpuna. Najveća šteta je na trešnjama koja bi za nekoliko dana trebalo da pristigne na berbu, ali i na vinovoj lozi i jabuci. Čuli smo da su ispaljivali rakete, ali ne znamo koliko tačno - rekli su meštani.

Komentari (0)

Loading