TOP VEST Kompanije Meriot internešenel i Milenijum rizort grade najsavremeniji hotelski kompleks
Alo

U ime dve kompanije Ugovor u zgradi „Geozavoda“ potpisali su Silvija Lovreta, direktorka razvoja za južnu i jugoistočnu Evropu „Meriot internešenela“ i Ivan Bošnjak, direktor „Milenijum rizorta“, a potpisivanju su prisustvovali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri.

TOP VEST Kompanije Meriot internešenel i Milenijum rizort grade najsavremeniji hotelski kompleks

Alo

 

Izgradnja dva hotela u Vranjskoj Banji „Vestin“(Westin) i „Otograf kolekšn“ (Autograph Collection), od koji bi prvi trebalo da bude završen aprila ili maja  2023, a celokupan kompleks da bude gotov 2026, najveći je projekat kompanije „Meriot internešenel“ na Balkanu, dok će investicija „Milenijum rizorta“ od 90 miliona evra, kako je kazala Brnabićeva, biti najveća  investicija u srpski turizam u ovom trenutku.

Brnabićeva je naglasila da je ova investicija posebno značajna za čitav jug Srbije i da će doprineti njegovom oživljavanju, što će doneti i bolju budućnost i uslove života za stanovnike toga kraja.

Ona je podsetila da Vranjska Banja ima dugu tradiciju i da je nekada bila naša najbolja banja, ali da se od 1987. godine u „ovom biseru, sa najtoplijom vodom u Evropi ništa nije radilo i ona je trenutno spomenik haosa i nerada“.

Brnabićeva je negirala tvrdnje da je Vranjska Banja prodata ispod cene, poručivši onima koji to navode da dovedu makar jednog investitora u srpske banje.

Direktor kompanije „Milenijum tim“ Stojan Vujko rekao je da će početak saradnje sa jednom od vodećih američkih kompanija biti značajan korak u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i SAD.

Prema njegovim rečima, ovaj ugovor je za „Milenijum tim“ veliki poslovni korak, koji će pokazati da je ta kompanija sposobna i za sektor hotelijerstva, budući da je do sada, kako kaže, ona poznata kao građevinska kompanija.

- Sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turizma - rekao Vujko.

TOP VEST Kompanije Meriot internešenel i Milenijum rizort grade najsavremeniji hotelski kompleks

Alo

 

Prema rečima direktora kompanije „Milenijum rizorta“ Ivana Bošnjaka, kompleks će imati dva hotela iz lanca „Meriot“, kao i medicinski centar „Sofka“, a u planu su i spa apartmani, vile i bungalovi.

Markus Lenert, regionalni potpredsednik za Evropu kompanije „Meriot internešenel“, istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji veoma važan korak za tu kompaniju, koja se posle srpske prestonice širi i u unutrašnjosti zemlje jer investitori imaju poverenja u investiciono okruženje u Srbiji.

TOP VEST Kompanije Meriot internešenel i Milenijum rizort grade najsavremeniji hotelski kompleks

Alo

 

Ambasador SAD kazao je da će u Vranjskoj Banji biti sagrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope a, kako je dodao, ovaj kraj to zaslužuje jer spada u najlepše predele Srbije, sa bogatom tradicijom.

Hoteli sa 4 i 5 zvezdica

Hotel „Vestin“, kategorizacije 4 *, imaće 190 soba, kongresni centar za 600 gostiju sa spa centrom od 4.000 kvadratnih metara koji uključuje šest bazena, saunu i hamam. Hotel uključuje poseban prostor za decu, fitnes i biznis-centar.

Hotel „Otograf kolekšn“, dosadašnja specijalna bolnica za rehabilitaciju, imaće 5* i  100 soba i apartman, spa sa zatvorenim bazenima sa geotermalnom vodom i biznis centar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading