ŽELITE DA USTUPITE NEKOME LETOVANJE? Evo na koji način lako možete povratiti svoj novac
Tanjug/AP


Turisti koji zbog nepredviđenih okolnosti ne mogu da odu na već uplaćeno letovanje našli su pravo rešenje kako ne bi ostali bez novca.

Oni sada preko interneta traže ljude kojima bi mogli da ustupe svoj aranžman. 

Društvene mreže

Postoje stranice na društvenim mrežama putem kojih ustupaju aranžmane. Naime, turisti koji moraju da odustanu od letovanja u Grčkoj, traže na društvenim mrežama one koji bi želeli da kupe njihov aranžman, po istoj, ili najčešće, nižoj ceni. 

- Neretko se dešava da samo nekoliko dana pred put porodica koja odustane od letovanja nudi preuzimanje po nižoj ceni od plaćene, pa tako koristi imaju i oni, jer su uspeli da povrate eo novca, a i oni koji su preuzeli letovanje, jer su ga dobili po nižoj ceni nego inače – rekli su administratori stranice Grčka info.

- Pre postavljanja ponude na internet savetujemo da proverite sa svojom turističkom agencijom koji su uslovi otkazivanja ili pročitate ugovor koji ste potpisali, jer usled iznenadne bolesti ili smrtnog slučaja pojedine agencije vraćaju putnicima ceo uplaćeni iznos. Da ne bi došlo do problema, ljudi koji žele da ustupe letovanje moraju javno da napišu što više informacija o smeštaju: gde se nalazi, koliko osoba prima, udaljenost od plaže, da li je uključen prevoz. Zatim moraju da napišu iznos uplaćenog iznosa, punu cenu letovanja, kao i link ka smeštaju ili ka fotografijama smeštaja i kontakt informacije - objašnjavaju oni.

Tražite uplatu na uvid Ipak, kako navode sa sajta Grčka info, onima koji žele da "preuzmu letovanje" se savetuje da traže na uvid vaučer o plaćenom depozitu ili punom iznosu. Međutim, ukoliko je letovanje uplaćeno putem turističke agencije, preuzimanje se mora izvršiti u samoj agenciji. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading