MRAK USRED BELA DANA: Potop i kolaps u Beogradu, a očekuje se i grad! Zna se i do kada će biti obilnih padavina (VIDEO)
Alo

Prema najavama meteorologa, danas tokom celog dana, pa sve do sutra prepodne, Beograđane, ali i veći deo Srbije, očekuju jako loši vremenski uslovi...Olujlni pljuskovi biće praćeni grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

Kako je glasila prognoza vremena za danas, očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, povremeno i olujni, zapadni i severozapadni vetar, navodi se u meteorološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), koje važi za područje Srbije od danas nešto pre 10 časova, pa sve do sutra pre podne u isto vreme.

Trenutno u Beogradu padaju obilniji pljuskovi sa grmljavinom, a na ulicama se stvaraju potoci od količine padavina. Saobraćaj u glavnom gradu se odvija otežano.

U ovom trenutku je najkritičnije na mostu Gazela, gde su se stvorile ogromne kolone vozila u oba pravca, ali i na Autokomandi.

Kiša i vlažno vreme učinili su da se vreme čekanja koje je i inače ozbiljno produži, pa sa najpoznatijeg prestoničkog mosta stižu gotovo neverovatne scene. Sve se dešava tokom popodnevnog špica, što dodatno iritira vozače.

Upozorenje RHMZ važi do sutra oko 9.40 časova prepodne, navodi se na njihovom sajtu.

Na sajtu ovog Zvoda navodi se još jedno upozorenje, a ono važi sve do 21. maja.

"Narednih dana zadržaće se nestabilno i svežije, u sredu i četvrtak sa češćom pojavom pljuskova praćenih grmljavinom i obilnijim padavinama (oko 20 litara za 12 sati, lokalno i više)", piše na sajtu RHMZ.

Što se temperatura tiče, maksimalna dnevna sutra je prognozirana na 21 stepen, a onda u sredu, naročito četvrtak, sledi pad. U sredu nas tako očekuje maksimalnih 17, a u četvrtak tek 15 stepeni. Nakon toga sledi porast - 21 u petak i 24 u subotu. Nadamo se da se taj uzlazni trend nastavlja...

Sutra bi treblo da bude promenljivo oblačno, u sredu kišovito ceo dan, a u četvrtak sa popodnevnim pljuskovima. Petak i subota deluju malo bolje - osim što bi trebalo da bude toplije, padavina ne bi trebalo da bude.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading