CENE U GRČKOJ Srbi krenuli na letovanje, a evo šta su zatekli na omiljenim letovalištima
EPA/ANDY RAIN

Mnogi od njih još uvek nisu formirali cene apartmana i soba, ali kako kažu sigurno neće biti skuplje nego prošle godine.

- Mi živimo od turizma, cela naša porodica. Ekonomija je ugrožena, ali je zdravlje na prvom mestu i zbog toga moramo svi poštovati mere protiv virusa – priča stariji Grk dok razmešta stolove u bašti restorana u Paraliji.

On svoju tvrdnju ilustruje cenom girosa koji kod njega staje 2 evra i 30 centi, koliko je bio i pre korone. Kaže da i dalje četvoročlana porodica može dobiti pristojan obrok i piće za ukupno dvadesetak evra.

Pre nepunih mesec dana ovo letovalište je bilo sablasno prazno. Nisu radile ni prodavnice osim prehrambenih, sada je uprkos kiši situacija vedrija, pa su vrata svojih radnji otvorili prodavci suvenira pored plaže.

U ovom trenutku moguće je vrlo jednostavno pronaći smeštaj iako nije ranije ugovoreno ili bukirano. Cene apartmana su oko 40 evra po danu, dok studio staje oko 30 evra po danu. Grci kažu da u ovom trenutku stižu samo „vikend“ turisti,  te da će „ozbiljna“ sezona krenuti od 1. juna.

Kad su u pitanju ležaljke na plaži još uvek ih nema na svim plažama i cene nisu istaknute, tome kumuju i loše vremenske prilike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading