JAGODA IZ BORČE JE OPASNA MAJSTORICA ZA "MUŠKI" POSAO": Prvo su je svi čudno gledali, a danas su njene stalne mušterije
Printscreen

Od alata koristi pajser, čekić, klešta, menja gume, barata dizalicom, a često se i podvlači pod automobil. Kako piše na jednoj tabli u njenoj garaži, Jagoda Veljković iz Borče je "majstorica za gume i felne". Preko 35 godina popravlja gume, a to je počela da radi kako kaže - silom prilike.

- Moj muž je imao povredu, bio je u gipsu, deca su bila mala i onda sam ja prihvatila da radim ovaj posao. Na početku je bilo teško, ali sada, sada je nešto sasvim drugo.

Da nije lako biti žena u svetu muškaraca, kažu sve žene koje se bave nekim od "muških" poslova, a to može potvrditi i Jagoda.

- Dešavalo se mnogo puta da ljudi u prolazu koji prvi put vide ženu, odnosno mene, da radim ovaj posao, odmah vade telefone, pa slikaju, škljocaju, ali dobro. Ja znam da je to samo neka vrsta straha, kasnije postanu stalne mušterije.

Pre 35 godina kada je počela da se bavi ovim poslom, trebalo joj je godinu dana da se uhoda. Posao vulkanizera čini se kao lak, ali nije uopšte. Uvek se nađu neke sitnice koje koče celi posao.

Sa najtežim problemom Borčanka se susrela na početku svoje karijere.

- U početku je bilo situacija kada nisam mogla nešto da popravim, ali i tada zahvaljujući mojim Borčanima, meštanima, svi su mi pomagali, pa je i to nekako prolazilo sa lakoćom.

Bez obzira na činjenicu da se bavi "muškim" poslom - poslom vulkanizera, Jagoda je ipak i domaćica i postiže da se posveti svojoj porodici, a najviše vremena odvaja za unuke.

- Uveče se spremaju kolači, sprema se ručak, ujutru kad se ustane to je sve spremno, za unuke uvek mora da ima - kaže ova simpatična Borčanka za Prvu televiziju. Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading