POTVRDA IZ TURSKE: Pod ovim uslovima možete na letovanje, PCR nije obavezan?
Foto: Shutterstock

Mnogi koji su planirali letovanje u Turskoj, danima su čekali sa razervacijama jer nisu znali da li će i pod kojim uslovima, biti omogućen ulazak u tu zemlju.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić podelio je lepe vesti, pored toga što je Evzoni od juče otvoren za sve putnike, Seničić je otkrio i da je stigla potvrda i od Turske, kao i da će prihvatati sve vakcine na granici.

“Situacija u Turskoj je dosta komplikovana i zbog velikog verskog praznika je bio potpuni lokdaun u državi, a popuštanje mera sledi u ponedeljak”, kaže direktor Juta.

Bivši ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič nedavno je izjavio je da je samo više od 10 odsto turske populacije vakcinisano i da je siguran da će građani Srbije ove godine moći da putuju bez PCR testa u Tursku.

On je istakao da stupa na snagu sporazum koji je postignut, da se priznaju sertifikati o vakcinaciji bez obzira na to o kojoj vakcini je reč.

Grčka ublažila mere – šta je na snazi?

Sertifikat o vakcinaciji omogućava turistima da bez ikakvih dodatnih dokumenata pređu granicu Grčke, samo je bitno da je prošlo 14 dana od revakcinacije.

“Za one koji nisu vakcinisani potreban je negativni PCR test, a za decu koja su u pratnji vakcinisane, odnosno, osobe sa negativnim PCR testom, ne treba nikakva dokumentacija. U Grčkoj sve radi normalno i popuštene su mere u najvećem obimu, i očekuju se dodatna popuštanja. Ono što je i dalje na snazi jeste zabrana kretanja od pola 1 noću do 4 ujutru”, navodi Seničić.

Seničić kaže da u četiri zemlje u okruženju možemo bez ikakvih dodatnih dokumenata – a to su Severna Makedonija, Albanija, Crna Gora Bosna i Hercegovina.

Trenutno se samo sa negativnim PCR testom može u Tunis, a sa sertifikatima ili negativnim PCR testovima u Egipat, Hrvatsku, Kipar i Bugarsku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading