TAKSISTA DUŠAN JE "DRUG NA PET MINUTA" : Pritisnete dugme i on uradi posao koji ste zaboravili
Printscreen

Taksista Dušan Milenkovski svaki dan rešava brojne probleme ljudi iz užičkog kraja. On kupuje i donosi namirnice iz prodavnice, zna gde se može naći najjeftiniji šećer i ko je najbolji majstor u gradu.

Ukupno ima oko 100 korisnika koji ga zovu i po nekoliko puta sedmično, a najčešće pomoć traže stariji. Odlučio je da osmisli i aplikaciju "Drug na pet minuta".

 

- Nalazimo se u selu Dubokom, pored Užica. Došli smo u domaćinstvo Petrović. Tetka Milina nas je pozvala da je obiđemo i donesemo namirnice - ispričao je.

A Milina Petrović ima previše posla na selu, pa retko dolazi u grad. Kada joj je nešto potrebno, pozove Dušana.

- On meni donese sve. Jedino kad idem lekaru on me vozi, ja onako ne idem nikako - priča starija gospođa.

Dušan je osmislio i pokrenuo aplikaciju "Drug na pet minuta". U njoj postoje tri opcije.

- Bilo kakva brza, efikasna usluga, da se vi ne biste raspravljali sa svojim partnerom, da vas neko ne bi krivio, vi imate druga na pet minuta koji će rešiti taj problem. Ili ste zaboravili supruzi da kupite nešto da spremi ručak, pritisnete dugme "molim te, ja ne mogu da stignem, odnesi na moju adresu". Mi ćemo imati te ljude koji će biti po celom gradu raspoređeni i koji će svakog momenta uskakati i iskakati u vaš život sa ciljem da vam pomognemo.

- Obiđemo te stare ljude kojima možemo da pomognemo. Ima i onih koji ne traže pomoć, ali mi stanemo, svratimo i pitamo da li treba šta, kako su i popričamo. Uglavnom su srećni kad nas čuju, bilo preko telefona da ih pozovemo ili posetimo - kazao je.

Dušan Milenkovski radi već nekoliko meseci, a usluge su mu besplatne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading