Danas je Međunarodni dan porodice: Supružnici podelili tajnu uspešnog braka!
AlO!

 

Dobili smo dvoje dece, odgajali smo ih u tradicionalnom duhu. Sa njima je postalo sve lepše, porodica je ojačala i dobila drugu dimenziju, priča za Alo! Sanja Popov

Međunarodni dan porodice obeležava se danas, 15. maja, a širom sveta organizuju se različite manifestacije koje imaju za cilj da ojačaju porodične vrednosti.

Često smo svedoci toga koliko su za svakog od nas podrška, razumevanje i ljubav koje dobijamo od svojih najbližih presudni za doživljaj sreće.

Svoju priču za Alo! podelila je Sanja Popov, koja već 13 godina svoju radost nalazi upravo u porodičnom domu.

- Sa svojim suprugom upoznala sam se 2003. godine. Spojila su nas slična interesovanja. Oboje smo želeli da se bavimo policijskim poslom. Ubrzo smo ostvarili svoje želje, pa je prvo on pošao na obuku, a ubrzo posle njega i ja. Za to vreme stvorila se ljubav, koju smo održavali uprkos razdvojenosti. Svaki slobodan trenutak trudili smo se da provedemo zajedno. On je počeo da radi u Žandarmeriji, a ja u policiji u Pančevu - ispričala je Sanja.

Najviše porodica sa jednim detetom

Najčešći tip porodice u Srbiji je bračni par sa decom, a takvih porodica je, prema poslednjem popisu iz 2011. godine, u našoj zemlji bilo 48,9 odsto. Drugi najčešći tip su bračni parovi bez dece 28,3 odsto, na trećem su porodice koje čine majke sa decom 13,7, zatim očevi sa decom 3,6 odsto, vanbračni parovi sa decom 3,2 i vanbračni parovi bez dece 2,3 odsto.

Prosečan broj dece u porodicama u Srbiji je 1,58, više od polovine porodica, tačnije 51,8 odsto, ima jedno dete, 40,1 odsto dvoje dece, 6,7 odsto troje a 1,4 odsto četvoro ili više dece.

Iz velike ljubavi i međusobne usklađenosti stvaraju se najjače veze između ljudi.

- Nekoliko godina kasnije, 2008, rešili smo da počnemo da živimo zajedno. Lepo smo funkcionisali, bili smo skladan par, oboje smo imali po 25 godina i shvatili smo da smo spremni za nove odgovornosti i novu etapu u životu, zajednički život, decu i porodicu - nastavila je Sanja.

Danas je Međunarodni dan porodice: Supružnici podelili tajnu uspešnog braka!

AlO!

 

Da je stub zajednice poverenje i međusobno razumevanje, potvrdila je i naša sagovornica.

- Dobili smo dvoje dece, odgajali smo ih u tradicionalnom duhu. Sa njima je postalo sve lepše, porodica je ojačala i dobila drugu dimenziju. Naši odnosi baziraju se na međusobnom poverenju i razumevanju. Kako suprug i ja radimo slične poslove, oboje pružamo jedno drugom neizmernu podršku. Iznad svega, ljubav je ipak presudna - zaključila je Sanja.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading