TIHI UBICA U VRTIĆU: Vaspitačica osetila gas u kupatilu, odmah evakuisali decu-blokiran deo Loznice
BeoInfo

Čim su zaposleni u objektu "Lane" lozničke Predškolske ustanove "Bambi" osetili jutros miris gasa hitro su reagovali i deca su odmah evakuisana na sigurno mesto.

Na mesto incidenta došle su ekipe "Loznice-gasa" i vatrogasci, a policija je blokirala okolne ulice i prilaz obdaništu.

Prema rečima Ivane Savić, direktorke ustanove, gas su vaspitači osetili u kupatilu gde je dospeo iz kanalizacione mreže i odmah su alarmirali preduće "Loznica-gas" i "Vodovod" čije su ekipe brzo stigle. Deca su odmah evakuisana i smeštena u druge objekte PU "Bambi", a roditelji obavešteni šta se dešava i ko je mogao preuzeo je svoje dete.

Objekat "Lane" koji nema grejanje na gas je provetren, a zaposleni su čekali da stručne ekipe obave svoj deo posla. Sve se to dogodilo u vreme doručka i zahvaljujući pravovremenoj reakciji zaposlenih završeno je bez problema. "Loznica-gas" je odmah po prijavi problema zaustavio gas, a nešto posle 12 sati, nakon obavljenog merenja, Velemir Janković, operater distributivnog sistema tog preduzeća, saopštio je da u vrtiću "nema prisustva gasa" odnosno da je "objekat čist".

- Utvrdili smo da se u kanalizacionim šahtovima osetilo prisustvo gasa. To je ukazivalo da negde mreža verovatno ispušta, ali se nije moglo locirati tačno gde. Odmah smo blokirali deo grada u blizini obdaništa i što se tiče dotoka gasa ovaj deo je apsolutno bezbedan i u ovom momentu nema opasnosti. Sada je sve je u redu. Ostaćemo još sat vremena radi preventive i proveriti sve ponovo da zaposleni mogu kasnije da pristupe svojim poslovima. Pretpostavljamo da se radi o oštećenju mreže pošto je rađena intervencija na kanalizacionoj šahti baš iznad gasovoda. Što se tiče bezbednosti nema opasnosti po vrtić ni po ovaj deo grada i da je sutra radni dan deca bi mogla biti u obdaništu - kazao je Janković uz napomenu da gas u ovom delu Loznice neće biti pušten dok ne bude utvrđeno gde je nastao kvar i dok ne bude saniran i sve provereno.

U objektu "Lane" boravi oko stotinu mališana uzrasta od tri do sedam godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading