OVA ČAČANKA JE HEROJ Nakon saobraćajke ostala invalid u kolicima, ali iz jednog razloga živi uobičajeno (FOTO)
Rina

„Teško je kad shvatite da više nećete moći da hodate, ali pred vama su samo dva izbora. Da se izborite i nastavite život onako kako možete, ili da nastavite da očajavate i potonete još dublje. Ja sam izbarala ovaj prvi put, a kćerka Magdalena bila mi je najveća podrška i moj vetar u leđa. Zbog nje sam znala da ne smem da odustanem i svoj sam život nastavila normalno iako sve obaveze obavljam iz invalidskih kolica“, rekla je Kristina za RINU.

U tako teškim momentima  presudni su  volja i karakter pojedinca, što se pokazalo tačnim i u Kristininom slučaju. Osmeh joj ne silazi sa lica i puna je razumevanja i reči podrške iako bi se očekivalo da je upravo njoj pomoć potrebna.

Rina

 

 

 Učlanila sam se u Savez paraplegičara i kvadiplegičara Srbije, tu  je član Upravog odbora, polaznik je Akademije mladih lidera sa invaliditetom pri nacionalnoj organizaciji OSI.

„Angažovana sam na projektu „Još uvek vozim”, kao jedan od predavača, koji ima zacilj povećanje bezbednosti mladih u saobraćaju. Ništa mi nije bilo treško, jednostavno, uvek sam nalazila motiv za borbu. Želim da pomognem svima koji su u sličnoj situaciji kao ja, da ih motivišem da budu svesni da je moguće nastaviti život dalje”, priča Kristina.

Rina

 

 

Pažnja i pokazivanje osećanja za ovu majku ključ su uspeha, bez obzira odakle započinje borbu u kojoj se jasno zna da nema odustajanja.

Da život često ume da bude nemilostiv, ali da pravi borci ne odustaju svedoči i Vladan Petković koji se izborio da bude uzor kako osobe sa invaliditetom mogu biti uspešne u svim segmentima života. Na čelu je uspešne organizacije za osobe sa invaliditetom, sa zavidnim brojem članova koja vodi računa o svima ponaosob i ističe da su mogućnosti jednake za sve.

Rina

 

 

„Svi imaju mogućnost, nebitno je da li su članovi sa seoskog ili gradskog područja, radi i kolega iz Bresnice, mesta koje je od Čačka udaljeno 25 kilometara. Ovde, zajedno radimo 18 godina i ovde je na prvom mestu važna ljudskost, ravnopravnost i druženje”, pojasnio je Vladan. Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading