Danas je Sveti Vasilije Ostroški, obavezno uradite dve stvari
atvbl.com/screenshot

Sveti Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su dela poznata i izvan granica Srpske pravoslavne crkve. Njegove mošti počivaju pod Ostrogom u Crnoj Gori.

Svetog Vasilija je u srpskoj Crkvi Gospod odredio za posebnu misiju, za pomoćnika i iscelitelja svih nevoljnih i bolnih, koji sa čvrstom verom i ljubavlju dolaze i pristupaju mu kao velikom čudotvorcu i Božijem ugodniku.

I danas je ostroška isposnica svojevrsna banja iscelenja, u kojoj mnogi bolesni, hromi, suhi, zgrčeni i umobolni nalaze milost Božiju i odakle svojim domovima odlaze zdravi i dušom i telom.

Sveti Vasilije Ostroški rođen je kao Stojan Jovanović u selu Mrkonjići kod Trebinja u Hercegovini od majke Anastasije i oca Petra Jovanovića, po predanju 28.12.1610. godine, u bogobojažljivoj porodici težaka.

U strahu od danka u krvi, roditelji su Stojana već u dvanaestoj godini poslali u manastir Zavalu u kome je tada igumanovao njegov stric, iguman Serafim.

U Manastiru Svetog Vasilija Ostroškog kod Danilovgrada u Crnoj Gori Mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije danas je služio liturgiju, a ispred manastira se okupio narod.

Na današnji dan obavezno zapalite sveću i pročitajte molitvu SvetomVasiliju Ostroškom. Sveću možete upaliti i kod kuće.

NA OSTROG SE IDE KAD SVETI VASILIJE POZOVE, A NE KAD VAM JE VOLJA: Ono što se tamo dešava noću, pamti se do kraja života!SUTRA JE SVETI VASILIJE OSTROŠKI: Dovoljno je da uradite samo jednu stvar i čudo će se desitiPRAVOSLAVCI SLAVE MARKOVDAN: Jedan običaj nas čuva od bolesti cele godine, a ovo nikako ne smete da radite!

Komentari (0)

Loading