Beograđanka tvrdi da je episkop Jovan istukao u stanu zbog kašike koja se koristi tokom pričešća , a sada je priča poprimila novi tok
Youtube/Printscreen

Svesni vremena u kojem živimo, osuđujemo svaki vid nasilja, posebno nad ženama, ne možemo da dozvolimo iskorišćavanje opravdanog sentimenta prema zlostavljanju žena i zloupotrebu medijskog prostora plasiranjem laži, poručeno iz Eparhije slavonske

Nakon emitovanja priloga na N1 u kojem se navodi da je jednu Beograđanku brutalno pretukao vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk jer ga je iznervirala pitanjem o pričešću u vreme pandemije, ovaj episkop i Eparhija slavonska oštro su odbacili te optužbe i najavili da će podneti tužbu za krivično delo povrede ugleda i časti.

Iz eparhije je rečeno da to će to uraditi shodno članu 170 Krivičnog zakona Republike Srbije i još jednom naglašeno da je u pitanju čista laž.

- Svesni vremena u kojem živimo, osuđujemo svaki vid nasilja, posebno nad ženama, ne možemo da dozvolimo iskorišćavanje opravdanog sentimenta prema zlostavljanju žena i da dozvolimo zloupotrebu medijskog prostora plasiranjem laži i pozivanjem na javni linč - navodi se u saopštenju koje je objavljeno i na zvaničnom sajtu SPC.

Beograđanka, koja je želela da ostane anonimna, ispričala je za pomenutu televiziju da se napad dogodio u stanu njene prijateljice početkom decembra i da je usledio pošto je vladiku isprovociralo njeno pitanje vezano za upotrebu kašičice tokom pričešća u doba koronavirusa.

Nakon što je počeo da viče ona mu se, kako je ispričala, izvinila i povukla pitanje, ali je njegov bes, navela je, postajao sve veći i završio se fizičkim napadom.

- Njegov bes eskalirao je od jedan do 100 u roku od par sekundi i krenuo je da širi ruke, da mlati rukama i u jednom trenutku - ja sam sedela na kauču, on se bacio na mene i onako odeven u mantiju počeo da me bije… Krenuo je da me bije otvorenim šakama, zatvorenim šakama, po licu, po glavi, po temenu, po leđima i u tom udaranju me je gurnuo na pod. Srećom što nisam udarila glavu kada sam padala na pod, nastavio je da me šutira… Ja sam ustala i pokušala sam da uzmem mobilni telefon da pozovem pomoć, da pozovem policiju, da pokušam da uključim kameru… Ali kada sam uzela mobilni telefon, shvatio je šta hoću da uradim i krenuo je novi napad na mene - ispričala je, pored ostalog, ova žena, dodajući da je kao posledicu svega toga imala ogroman hematom i probleme psihičke prirode, poput straha da izađe na ulicu i nesanicu.

Na kraju je rekla da je slučaj istog dana prijavila nadležnim organima, ali da je tužilaštvo odustalo od gonjenja vladike, pošto je okarakterisalo njene povrede kao lake, a da je u policiji - nestao zapisnik o tom slučaju.

Ko je vladika Jovan?

Episkop Jovan slovi za jednog od najneobičnijih vladika i veoma je popularan u javnosti. SPC mu je poverila na brigu eparhiju u okviru koje se, između ostalog, nalazi i Jasenovac. Duhovno je čedo mitropolita Amfilohija. Za njega kažu da je episkop koji nije samo episkop, već i naučnik, podoficir, padobranac, filozof, pesnik, rok kritičar, istoričar, ali pre svega - čuvar sećanja na žrtve naših predaka.

Saša Matić: Drago mi je što Porfirije voli moje pesme!

Na rođendanskoj večeri koju je organizovala poznata zagrebačka ugostiteljka susreli su se Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i Saša Matić, jedan od naših najpopularnijih pevača današnjice, i uživali u srdačnom razgovoru.

- Sinoć smo bili na rođendanu naše zajedničke prijateljice i u divnom društvu i atmosferi proveli veče. Velika čast i zadovoljstvo su mi pripali da sa našim patrijarhom gospodinom Porfirijem provedem nekoliko sati razgovora, a takođe mi je drago što voli moje pesme - izjavio je ovim povodom Matić, posle slavlja na kojem su prisustvovali gosti sa čitavog Balkana.Ovo je dečko koji je prebio drugaricu Tijane Ajfon, devojke tvrde da ima još žrtava!Ovo je dečko koji je prebio drugaricu Tijane Ajfon, devojke tvrde da ima još žrtava!KLUPKO SE ODMOTAVA Isplivale najnovije informacije o slučaju Lečić - Štajnfeld, a samo jedna stvar će odlučiti da li je Branislav kriv!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Komsija

12.05.2021 10:44

Meni se cini da je doticna, u trenutku davanja izjave, bila pod uticajem povece doze necega.