Rođendan bolnice obeležili pod maskama i vizirima: 195. godinu postojanja Opšte bolnice Sremska Mitrovica zaposleni proveli radno
Alo

Na sam jubilej, zaposleni u sremskomitrovačkoj bolnici bore se za život svakog obolelog, i predano i odgovorno obavljaju svoje radne zadatke kako bi lečenje bilo što efikasnije i brže.

- I u ovako teškim i izmenjenim uslovima, ulažemo maksimum napora da svi kojima je lekarska pomoć neophodna budu zbrinuti i izlečeni - poručuju zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U vreme dok epidemija koronavirusa još traje, u fokusu su sve neophodne propisane aktivnosti u borbi protiv kovida19,  uz pomoć i podršku Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, Ministarstva zdravlja, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Grada S. Mitrovica, kao i brojnih donatora.

- Ne odstupamo od želje da nastavimo tamo gde su davnih godina svoje
znanje i visoko kotirane rezultate rada postavili najbolji u ovom humanom poslu - kazao je v.d. direktora prim. dr Dragan Malobabić, koji je uputio srdačne čestitke zaposlenima, uz želje za napredak u profesiji i kontinuirano
angažovanje na podizanju kvaliteta rada na zadovoljstvo korisnika zdravstvene zaštite i bolničkih usluga.

Rođendan bolnice obeležili pod maskama i vizirima: 195. godinu postojanja Opšte bolnice Sremska Mitrovica zaposleni proveli radno

Alo

 

Ova bolnica, u nastojanju da svojim pacijentima pruži što kvalitetnije lečenje, u aprilu je nabavila nove aparate i opremupo osnovu konkursa resornog sekretarijata.

- Pokrajinska vlada dodelila je mitrovačkoj bolnici nešto više od 22 miliona za uređaje i opremu, ali to nisu ni prva ni poslednja sredstva koja je ova bolnica dobila, i podsećam da je tokom prethodnog mandata u ovu ustanovu uloženo nešto više od 170 miliona dinara za opremu - izjavila je dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo, i tom prilikom najavila nova ulaganja s obzirom na to da je mitrovačka bolnica najveća zdravstvena ustanova u Sremskom okrugu.

Posebnu pohvalu uputila je direktoru i menadžmentu ove ustanove za izuzetan i nesmetan rad u uslovima epidemije i izrazila zadivljenost psihofizičkim naporom koji zdravstveni radnici ulažu ne samo u Mitrovici, već i u celoj zemlji.

Savremena oprema za dijagnostiku

V.d. direktora dr Dragan Malobabić rekao je da je bolnica u martu dobila dva bežična digitalna detektorska panela sa printerom za radiografska snimanja, a da su na poslednjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo odobrena sredstva za nabavku još jednog aparata za radiologiju - pokretnog RTG aparata koji će omogućiti lakše snimanje pacijenata u bolničkim posteljama u samom korona centru i to kod teških ležećih pacijenata, zatim nabavku ultrazvučnog aparata za ginekologiju, elektrokautera za potrebe Službe za opštu hirurgiju, kao i dva blateksa. 

Dr Malobabić jejoš dodao da su od Ministarstva pravde dobili specijalni mamografskisto koji će pomoći u sigurnosti punkcije dojke i savremenim načinomsmanjiti traumu kod same dijagnostike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading