Unakaze ljude, pa im prete da bi ćutali: Katarini je nadrilekar odsekao pola zdrave usne, ali ni tu nije stao! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ne sviđaju vam se vaš nos, usne, bore... rešite da nešto promenite. Istražujete po internetu, pronađete slike divnih rezultata rada „estetskih hirurga“. Štedite. Višegodišnju ušteđevinu date tom „stručnjaku“ da vas ulepša, podigne vam samopouzdanje i promeni život. Pakao. Umesto lepotice, od vas je napravio nakazu. Kako, zašto i otkud sada to posle onoliko žena i muškaraca od kojih je napravio bombe?

Kada se ovako nešto desi nadrilekari koji se predstavljaju kao estetski hirurzi krivicu svaljuju na žrtvu. Govore da je problem napravio njihov odbrambeni sistem, da nisu dobro negovali rane, da nisu poštovali procedure i tako dalje.

Kako za Alo! ističe dr specijalista Kristina Davidović, načelnik na odeljenju radiologije Urgentnog centra, koja se već desetak godina bavi estetskom i anti-ejdžing medicinom, nadrilekari su spremni na sve!

Unakaze ljude, pa im prete da bi ćutali: Katarini je nadrilekar odsekao pola zdrave usne, ali ni tu nije stao! (FOTO)

Alo/ Nenad Vujanovic

 

- Zajedničko svim tim ljudima je što svi imaju neku psihozu, to su psihijatrijski slučajevi kojima nije problem da ljude hladno slažu da su lekari, da naprave falsifikat diplome i sa seckaju kako stignu, a ne razlikuju mišić od kosti. Kod njih nema ni morala, ni odgovornosti, a jedini pokretač im je želja da zarade, bez razmišljanja o posledicama - kaže dr Davidović.

Kao predsednici udruženja interdisciplinarne estetike i anti-ejdžing medicine Srbije, već godinama joj se javljaju žrtve nadrilekara, kako da je mole da popravi štetu na njihovom licu ili telu, tako i da joj se žale na nadrilekare koji su ih unakazili.

- Žrtava je iz dana u dan sve više. Sada kada je priča došla do javnosti, ljudi su se ohrabrili da podele svoja iskustva. Postoji čitav spisak salona i tih „majstora“, a Ministarstvo zdravlja i MUP će nastaviti da ih love i spasu narod njihovih noževa - kaže dr Kristina Davidović.

Zbog toga što je rešila da javno govori o njima i da se u ime lekara i pacijenata bori protiv onih koji kaljaju ime lekarske profesije, dr Davidović već mesecima dobija pretnje raznih kriminalaca!

- Pre svega doslovno svi oni koji su spremni da varaju narod spremni su i da prete. Tako su mi dolazili sa raznoraznim mafijašima, kriminalcima, govorili da ih štite političari, da će mi naškoditi ovako ili onako - kaže ona i dodaje:

- Stigla mi je poruka u kojoj piše da „lepa doktorka više neće biti lepa“, da će me unakaziti, da će mi uništiti život i tako dalje. Naravno, sve je to sada u tužilaštvu i sigurna sam da će biti rešeno na pravi način.

Odsekao mi je pola zdrave usne!

Među onima koji su otišli pod pogrešan nož našla se i Katarina Liović, koja je, želeći da uveća usne sopstvenim masnim tkivom, ostala bez polovine svojih usana.

- Ja sam videla da nešto nije u redu, tokom komunikacije doktora i sestre, ali jednostavno nisam znala šta se dešava. On je meni odsekao pola moje zdrave usne! Prilikom vađenja masti, on je meni tupom iglom za liposukciju bušio ispod pupka, pokušavajući da dopre do masnoće. Srećom je došla sestra i videla to i rekla: „Čekajte doktore, ja ću to“ i napravila rez koji je neophodan da bi ta tupa igla prošla. Od tolikog stiskanja i tih njegovih pokušaja ja i sada, nakon godinu i po dana, imam ožiljke i rupu u mišiću - kaže Katarina, koja nije ni sumnjala u doktora, već je mislila da sa njom nešto nije u redu.

Usled fizičkih, nastali su i psihički problemi, pa je dobila agorafobiju.

Nervira se i sada, kao i onda, što je poverovala nadrilekaru i poznatim ličnostima koje su ga reklamirale. Nakon štete koju joj je naneo, nijedan pravi lekar nije hteo uopšte da je primi, jer nije bilo nade za popravljanje situacije.

- Na kraju, našla sam lekara koji je hteo da pokuša i kroz nekoliko zahvata popravio je stvar. Ponovo sam propričala, a polako sam se vratila i na posao i krenula da izlazim iz kuće i viđam se sa ljudima - kaže ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading