BOLESNI PRONALAZE SPAS NA NETAKNUTOJ SRPSKOJ PLANINI Ima više od stotinu izvora zdrave vode, ali samo jedno mesto na kom služe kafu (FOTO)
Rina

Njen najviši vrh je Tornička bobija koji se nalazi na 1272 metra nadmorske evisine, a sa kog pogled puca na pola Srbije. Još uvek nedovoljno turistički razvijena, ova planinska lepotica ipak je izbor mnogih putnika namernika koji tragaju za mirom u netaknutoj prirodi. Jedan od njih je i Milojko Mićić, poznatiji kao čiča Pera, koji je na Bobiju stigao još pre tri decenije.

"Ova planinska lepotica ima nešto što druge nemaju, zavoleo sam je u svakom pogledu provodeći svaki dragoceni trenutak na njenom tlu, dosta mi je dala ali sam i ja uložio mnogo truda" kazao je za RINU Milojko Mićić stanovnik Bobije.

Otvorena je na sve četiri strane sveta, sa njenog vrha možete videti zgrade u Beogradu, Avalu na suprotnoj strani vidi se Durmitor i cela Republika Srpska i to je samo delić što ova lepotica može pružiti ljubiteljima prirode.

 

"Ono što je još karakteriše jesu izvori hladne pijaće vode kojih ima preko sto, izvori su specifični jer iz njih teče alkalna voda visoke PH vrednosti, i temperature šest stepeni preko cele godine. U neposrednoj blizini nalazi se i crkva brvnara posvećena svetom Caru Lazaru čiji je ktitor četnički komadant pukovnik Dragoslav Račić", dodao je Milojko.

Guste četinarske i bukove šume, bogatstvo flore i faune čine ovo mesto idealnim da svi ljubitelji lova i planinarenja ovo mesto zavole. Na Bobiji još uvek nema turističkih objekata, a jedino mesto gde prolaznici mogu svratiti i odmoriti je kod čiča Pere u šumarskoj kući.

"Sve se svodi na to da ukoliko sam ja tu putnici namernici mogu svratiti kafu rakiju uzme predah i nastavi dalje. Šteta je što navire veliki broj koji doće na ova prostranstva nema ni jednog ugostiteljskog objekta, i mislim da se nakon korone ovde vredi uložiti dinar i preduzeti nešto kako bi ova lepotica doživela pravi sjaj", zaključio je čiča Pero.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading