PRVO ĆE POČETI VETAR Poznati meteorolog najavio veliko nevreme, do kraja nedelje nas čeka pravi rolerkoster!
Alo

Tokom prethodne noći do centralnih predela Srbije stigao je hladni front koji je praćen padom temperature i jakim severozapadnim vetrom. Padavine su izostale, ali je danas i za desetak stepeni hladnije nego juče.

- U petak se iznad Srbije prvo očekuje advekcija tople vazdušne mase sa jugozapada. Ipak, sever Vojvodine biće pod uticajem hladnije vazdušne mase, uz oblačno i kišovito vreme. Maksimalna temperatura u tim predelima biće od 18 do 20 stepeni. U ostalim predelima Srbije očekuje se umereno oblačno i relativno toplo sa sunčanim intervalima dok će na jugu Srbije biti sunčano. Maksimalna temperatura u ostalim predelima Srbije od 23 do 27 dok će u Beogradu biti oko 25 stepeni - navodi Đurić.

Hladni front će prema njegovim rečima tokom večeri sa severa doći i do centralnih delova Srbije i doneti osetniji pad temperature i jak vetar, a očekuje se i jače naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom.

- U subotu nakon oblačnog jutra i dela prepodneva sa kišom i jakim severozapadnim vetrom, sredinom dana razvedravanje, pa će posle podne biti sunčano, a severozapadni vetar biće u slabljenju. U subotu osetno hladnije, a maksimalna temperatura biće od 16 do 20 dok će u Beogradu biti do 18 stepeni - navodi Đurić.

Vazdušni pritisak biće znatno iznad normale tako da će u nedelju ujutro biti vedro i veoma hladno. Minimalna jutarnja temperatura biće od 1 do 7 stepeni, a ponegde se očekuje čak i prizemni mraz. Tokom dana sunčano i toplije, uz maksimalnu temperaturu oko 22 stepena. Jugoistočni vetar biće u pojačanju pa se u košavskom području od sredine dana očekuju i olujni udari.

- Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak biće od 25 do 30 dok će u Beogradu biti do 28 stepeni. Očekuje se osetniji pad vazdušnog pritiska što će biti uvod u promenu vremena sredinom sledeće sedmice kad se očekuje povećanje oblačnosti. Prodor hladnog fronta usloviće u četvrtak i advekciju osetno hladnijne vazdušne mase sa severozapada Evrope uz 5 do 7 stepeni niže temperature u odnosu na početak sedmice - navodi meteorolog.

Đurić tvrdi da će već od sledećeg petka biti toplije, a za taj vikend najavljuje temperature oko 25 stepeni uz uglavnom pretežno sunčano vreme i tek ponegde posle podne i uveče lokalne pljuskove sa grmljavinom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading