Krizni štab
Tanjug
Vremenska prognoza, šetnja

Tanjug

Vremenska prognoza, šetnja, Foto: Tanjug

Ipak, sve ono što su epidemiolozi smatrali da treba uvesti moglo bi da se ostvari već za nekoliko dana ukoliko brojke nastave da rastu.

A brojke su juče definitivno bile gore nego ikada ranije: umrlo je čak 38 ljudi (do sada je to bilo najviše 31), a među testiranima zaražena je trećina.

Oni koji su prisustvovali sednici u petak, kažu da su lekari tražili ne samo oštrije mere već i momentalnu primenu i rigoroznu kontrolu svega što bude dogovoreno.

Ove mere nas čekaju

1. Obavezno nošenje maske svuda na otvorenom

2. Zatvaranje svih objekata, osim apoteka i pumpi (samo za točenje goriva), od 17 časova. To znači da ne bi radile ni prehrambene prodavnice

3. Potpuni prelazak srednjih škola na onlajn nastavu. Raspust za sve đake od Svetog Nikole do Svetog Jovana (19. decembar - 20. januar)

4. Potpuna zabrana kretanja tokom noći u žarištima

5. Dodatna redukcija broja putnika u gradskom prevozu * sve ovo tražio je krizni štab, ali je Vlada izašla sa kompromisnim rešenjem

 - Moj utisak je bio da su doktori, koji su mere predložili jednoglasno i predali ih tako u pisanoj formi premijerki, očekivali da bude usvojeno sve od onoga što su sugerisali. Na kraju, ipak, njihov predlog je donekle modifikovan. Koliko znam, uz obećanje da se neće oklevati s novim pooštravanjem mera ukoliko broj zaraženih koronavirusom bude nastavio da se povećava - objašnjava jedan od naših sagovornika.

Između ostalog, traženo je zatvaranje svih objekata, osim apoteka, pumpi i dostave hrane, od 17 časova. Vlada je, međutim, odlučila da to bude u 18 časova, ali i da prehrambene prodavnice mogu da nastave da rade sve do 21 čas, kao do sada. Takođe, početak primene mera prolongiran je za danas iako je sednica održana još u petak.

Da je sve bilo tako, potvrđuju i reči dr Predraga Kona.

Pročitajte još:

Komentari (6)

ZEC

24.11.2020 13:49

Jedite mi govna svi zajedno, proširite kapacitete kovid ambulanti i trijažirajte prehlade i kijavice od kovida, SAMI RAZBUKZAVAZE ZARAZU SVOJIM POGREŠNIM METODAMA !

Zvoncica

24.11.2020 14:25

Tvrdili su nam da se samo struka pita, zasto im se modifikuju odluke.

U ime svih kovid radnika

24.11.2020 21:50

Karantin !!! Jedino pravo resenje. Stoka koja se buni , u zatvore ! Protesti... Kakvi protesti... ? Ta manjina u zatvor ! Lekari su nam umorni , kao i tehnicari. Radi se po 13 sati dnevno u kovid ambulantama... Zasto ? Jer nema karantina ! Dr jadne mere niko ne kontrolise. Vi gledate Bg samo...sta je po manjim mestima poput Leskovca i Lebana gde kafici rade normalno ,slave se slave i niko ne nosi masku ? Karantin.

Dušan

25.11.2020 07:32

Živim u selu. Idem po hleb. Prođem do prodavnice nekoliko ulica. Uz put ne sretnem skoro nikog, a i ako sretnem ne prođem pored njega. Nije sve Beograd. Ne pada mi na pamet da stavljam masku u praznoj ulici! Treba da sednete u helikopter pa da kaznite čobane na planini ako nemaju maske!

Bica

25.11.2020 08:26

Ni slucajno ne zatvarajte prehrambene prodavnice!! Napravicete jos vecu guzvu!! Napravicete redove jer narod mora da jede, u prodavnice se mora ici!! To bi bio vrlo los potez!

Nenad

25.11.2020 09:37

Prvo neka se dogovore ko donosi odluke.Krizni stab treba svakodnevno da prati situaciju i donosi odluke koje treba da se postuju.