Darija Kisić Tepavčević
Printscreen/ Pink
Darija Kisić Tepavčević

Printscreen/ Pink

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/ Pink

Doktorka Darija je na konferencijama štaba pažnju na sebe skrenula svojom stručnošću, ali i izgledom i odmerenim nastupom.

Da li poštujete mere kriznog štaba?

 

Na to je uticalo i njeno vaspitanje od strane roditelja koji su akademski građani, što je manje poznato u javnosti. Iako doktorku viđamo gotovo svakodnevno, ovo je 12 činjenica o njoj koje su malo poznate.

1. Omiljeno jelo raštan sa suvim mesom

Doktorka Darija izjavila je da najviše voli da jede poznato hercegovačko jelo raštan sa suvim mesom. Ipak, priznala je da ga ne sprema sama već je majstora za to njen otac.

2. Kosa joj je zaštitni znak, a kad je bila mala šišali je na kratko

Kada se doktorka Kisić pojavila u javnosgti, jedna od glavnih tema i predmeta divljenja bila je njena kosa. Ali, ona je priznala da kada je bila mala njeni roditelji nisu znali šta će sa tolikom kosom, pa su morali da je šišaju na kratko.

3. Rodbinske veze sa ministarkom Kuburović

Doktorka ima tri godine mlađeg brata Bojana, koji je oženjen ministarkom pravde Nelom Kuburović.

4. Ona se ugledala na mamu, brat izabrao tatino zanimanje

Roditelji doktorke Darije su akademski građani, a njen uzor je, očigledno, bila majka Vesna koja je pedijatar. Dok se ona ugledala na mamu, brat Bojan je izabrao zanimanje oca Bogdana, pa je završio elektrotehnički fakultet.

5. Uvek ističe da je Hercegovka

Iako je rođena u Sarajevu, Darija Kisić Tepavčević uvek ističe da je “100 odsto Hercegovka”. Kisići potiču iz mesta Baljci, kraj Bileće a porodica njena majke Pašić je iz Hercegovine.

Darija Kisić Tepavčević

Printscreen/RTS

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/RTS

6. Bila je đak generacije i odličan student

Osnovnu školu “Slobodan Vuković” u Sarajevu završila je kao đak generacije da bi Medicinski fakultet u Beogradu završila sa prosekom 9,60. Već naredne godine dobila je priliku da počne da radi kao asitent-pripravnik na predmetu Epidemiologija, nakon čega je to izabrala za svoj životni poziv.

7. Predstavljala Evropu u Americi

Manje je poznato da je doktorka Kisić Tepavčević 2019. predstavljala Evropu na “Incijativi za globalnu eliminaciju malih boginja i rubele” koja je održana u Vašingtonu.

8. Napisala više od 100 naučnih radova

Osim što je izrazito lepa, doktorka Kisić Tepavčević je i veoma veliki stručnjak u oblasti kojom se bavi. To je dokazala i sa više od 100 naučnih radova iz oblasti epidemiologije, koji su objavljeni kako u domaćim tako i u stranim publikacijama.

9. Bavila se klizanjem, talentovana za crtanje

Doktorka Kisić Tepavčević se dugo bavila umetničkim klizanjem, a jako je talentovana za crtanje. Što se tiče književnosti, jako voli Mešu Selimovića, Ivu Andrića i Momu Kapora.

10. U srednjoj školi dve godine bila razdvojena od roditelja

Doktorka Darija je sa 17 godina bila razdvojena od roditelja zbog rata, a sa bratom se preselila u Bileću kod očevih roditelja. Njeni su ostali u Sarajevu, a kako je pričala dešavalo se da se danima čak i ne čuju. Tek nakon maturiranja porodica se ponovo našla na okupu.

11. Jedino se ovaj komad neba na svetu zove Srbija

Doktorka Kisić je u jednom intervjuu objasnila zbog čega njena porodica nikada nije otišla u inostranstvo, već su odlučili da ostanu u Srbiji. Njen otac je tada rekao: "Jedino se ovaj komad neba na svetu zove Srbija. A mi smo Srbi". Te reči zauvek su joj se urezale u sećanje.

12. Volela bi da krene u teretanu, ali joj se ne da

Uprkos svom izgledu, Darija Kisić Tepavčević jednom je izjavila da bi volela da redovno vežba i ide u teretanu, ali da to ne uspeva zbog brojnih obaveza. Tada je naglasila da je jedna od žena koja "svakog ponedeljka to planiraju", ali da "ovog i nekoliko sledećih" neće uspeti u toj nameri.

Komentari (6)

sloba

17.10.2020 16:45

ma zabole me za nju ... vratite je odakle je i došla , kao i sve ostale

sova

17.10.2020 19:24

@sloba - @sloba, a odakle si ti pa došao, i gde si to ti? Vidi ti se iz aviona po stavu, odakle si.

sova

17.10.2020 19:21

Zlonamerni svakakve nebuloze pišu i izmišljaju o doktorki.Neka pročitaju ovu pravu istinu.

Sss

17.10.2020 19:50

Znamo da nisi is Srbije rodom , kako bi se inace tako odgovornim poslom bavila ? Zna se dobro gde su oni u Srbiji rodjeni . Sada kada ti znamo omiljeno jelo lakse cemo koronu podneti . Ziva bila i jos nam se prolepsala , ne moze ti niko nista , samo cepaj .

posteni1

17.10.2020 22:05

Koga briga?

Željka

18.10.2020 00:15

Sjećam se njene majke, liječila je moju djecu u Sarajevu. Bila je prelijepa žena, sada znam na koga dr.Darija liči.