Vrtić, deca, roditelji
Alo!/Dejan Briza
Vrtić, deca, roditelji

Alo!/Dejan Briza

Vrtić, deca, roditelji, Foto: Alo!/Dejan Briza

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Pročitajte još:

Jezivi slučaj, u kom dete nije pretrpelo teže posledice samo zahvaljujući tome što je na vreme stiglo do lekara, dogodio se u vrtiću "Naša radost" u Rači Kragujevačkoj. Misleći da je u flašici na stolu voda, vaspitačica je detetu dale flašicu da pije.

Međutim, umesto vode, u flašici je bilo sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji u sebi sadrži otrovnu supstancu benzalkonijum-hlorid, koja može biti i fatalna ako se popije u većim količinama. Nedugo pošto je popilo malo tečnosti, dete je počelo da povraća.

Meteorolozi otkrili prognozu za jesen - 24 i 28. kratkoročno naoblačenje, a evo kad nas očekuje pravi kišni period

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 18.09.2019. 17:22 Pad temperature i naoblačenje koje je od danas zahvatilo Srbiju biće kratkotrajno Kiša, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Pad temperature i naoblačenje koje je od danas zahvatilo Srbiju biće kratkotrajno, odnosno prolazno i potrajaće do nedelje, a već od iduće sedmice možemo očekivati toplo vreme sa temperaturama kao prethodnih dana, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Ne znajući šta se događa sa detetom, iz vrtića su pozvali majku da dođe po nju.

Direktorka: Pokrenut disciplinski postupak

Ljubina Jevtić, direktorka Predškolske ustanove "Naša radost" iz Rače, kaže za da je pokrenut disciplinski postupak i da su svi nadležni organi upoznati sa slučajem.

- Odgovornost zaposlenih će se utvrditi kroz istragu i oni će snositi određene posledice u skladu sa zakonom – kaže Jevtićeva.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!