Engleska policija
Shutterstock
Engleska policija

Shutterstock

Engleska policija, Foto: Shutterstock

"Jedna od stvari sa kojom se borio bila je samaća", rekla je. "Danijel je imao dijabetes i klasifikovan je kao osoba visokog rizika, tako da nakon zaključavanja nije mogao izaći, i mislimo da ga je to gurnulo preko ivice."

"Zabrinuli smo se zbog toga što je u izolaciji i bili smo u kontaktu, ali nismo ga mogli videti", rekla je Čelsi i dodala da je pre izbijanja epidemije imao aktivan društveni život.

"Izlazio bi i igrao Pokemon Go u parku sa prijateljima i bratom i protiv drugih timova", rekla je ona. „On je donosio puno radosti u živote svih. Iako je imao 34 godine, u srcu je bio samo veliko dete “, rekla je ona.

Sada se nada da će zdravstveni zvaničnici objaviti bolje smernice kako bi se pomoglo mentalno bolesnim ljudima da se izbore sa osećajem izolacije koji je povezan sa karantinom.

„Nema dovoljno uputstava za ljude sa problemima mentalnog zdravlja“, rekla je. „Moglo bi se učiniti više kako bi se pomoglo ljudima koji se bore dok se samoizoluju. Nadam se da ono što se dogodilo sa Danom može podići svest o tim pitanjima."

U Njujorku, očajni čovek iz Bronksa koji je zaražen koronavirusom pokušao je da izvrši samoubistvo tako što je pretio policajcima starim pištoljem.

Zdravstveni zvaničnici u drugim oblastima, uključujući Portland, Oregon, primetili su da je broj poziva Hitnoj pomoći vezanih za samoubistva porastao nakon proglašenja vanrednom stanja, a pozivi zbog samopovređivanja su porasli za 41 odsto.