Navijači CSKA Moskve
AP Photo/Ivan Sekretarev
Navijači CSKA Moskve

AP Photo/Ivan Sekretarev

Navijači CSKA Moskve, Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev

Gotovo nestvarna vest iz Rusije - vicešampion države u rukometu Spartak iz Moskve više neće nositi to ime, već će se zvati kao najveći Spartakov rival u ostalim sportovima - CSKA Moskva. CSKA nije imao rukometni klub, ali sa druge strane ni Spartak u tom sportu nije imao preveliku istoriju, jer je osnovan pre samo tri godine. Ipak, ovaj potez prvog čoveka kluba Sergeja Šiškareva je presedan, pošto sada uopšte nije jasno ko će navijati za ovaj tim.

- Odluka nije bila lagana, znamo da je ovo presedan u svetu sporta, ali nadam se da će naši navijači ostati uz klub bez obzira za koga navijaju u ostalim sportovima. Zahvalni smo svima koji su bili uz nas od samog početka, ali moramo ići napred - rekao je generalni direktor kluba Vasilij Slavin.

Šiškarev je odluku doneo i zbog toga što je nedavno osnovao ženski tim koji je nazvao CSKA, a svoje mišljenje o celoj situaciji dao je i legendarni ruski trener Vladimir Maksimov.

- To me nije iznenadilo, zapravo, vrlo je jednostavno. Imaju jednog sponzora i to je Šiškarev. Imaju već i ženski sastav, sada će biti lakše i za navijače. Spartak je želio puno, ali nije daleko otišao. Obećali su prvo mjesto i titulu, ali to nije išlo kao što je bilo planirano. Sve zavisi od rezultata - poručio je Maksimov.